JCB teki uuden traktoreiden nopeusennätyksen

JCB on tehnyt uuden traktoreiden nopeusennätyksen, joka oli 216 kilometriä tunnissa. Hetkellisesti nopeusmittari näytti enimmillään 244 km/h.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuvassa JCB Fastrac 8000 -ennätystraktorin vieressä seisoo ennätyksen ajanut kuljettaja Guy Martin.
Kuvassa JCB Fastrac 8000 -ennätystraktorin vieressä seisoo ennätyksen ajanut kuljettaja Guy Martin. Kuva: Sam Bloxham

JCB Fastrac 8000 -sarjaan perustuva traktori saavutti lokakuussa Englannissa Elvingtonin lentokentällä hetkellisesti 153 mailin eli noin 244 km/h nopeuden. Viralliseksi Guinnessin ennätyksen nopeudeksi tuli 135,191 mailia tunnissa (216 km/h), joka on kahteen suuntaan kilometrin matkalta mitattu keskinopeus.

Traktori perustuu vakiokoneeseen, mutta sitä oli kuitenkin muokattu suhteellisen paljon ennätysyritystä varten. Traktoria muun muassa kevennettiin runkoa muokkaamalla ja nopeusennätyksen kannalta ylimääräisiä komponentteja poistamalla. Ennätysnopeuteen traktorin siivitti alkuperäisen Agco Powerin moottorin tilalle vaihdettu JCB:n oma 7,2-litrainen DieselMax-moottori, josta oli kutiteltu reilut 1 000 hevosvoimaa ja noin 2 500 newtonmetriä vääntöä.

Kuljettajana ennätysyrityksessä toimi englantilainen kilpa-ajaja Guy Martin. Koneviestin toimittaja oli paikalla ja kävi tutustumassa traktorin tekniikkaan. Esittelemme traktoriin tehdyt muutostyöt Koneviestin numerossa 17/2019. Ennätystraktori oli nähtävillä myös JCB:n osastolla Agritechnica-näyttelyssä Hannoverissa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Katso alta myös video ennätystraktorista!