Enemmistö suomalaisista haluaa tiestölle lisärahoitusta

Suomalaiset ovat yksimielisiä siitä, että tiestö pitäisi saada kuntoon. Lähes puolet lisäisi rahoitusta jonkin verran ja kolmannes merkittävästi. Kuusitoista prosenttia suomalaisista pitäisi rahoituksen ennallaan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kansalaisten mielipiteet ovat selvästi rahoituksen lisäämisen kannalla, sillä vain 1 prosentti olisi valmis vähentämään rahoitusta edes jonkin verran. Suomen Tieyhdistyksen taloustutkimuksella teettämä tutkimus on tehty ajankohtana, jolloin valtio on usean vuoden ajan käyttänyt ns. ylimääräistä korjausvelkarahoitusta teiden saattamiseksi parempaan kuntoon.

Suomalaiset haluaisivat selvästikin tiensä kuntoon, mutta vuoden 2019 budjetissa ei korjausvelkaan olla osoittamassa rahoitusta. Tämä siitäkin huolimatta, että puolueet esittivät yksimielisesti parlamentaarisen liikennetyöryhmän mietinnössä helmikuussa 2018 perusväylänpidon rahoituksen lisäämistä 300 miljoonalla eurolla vuodessa.

"Kaikki haluavat siis lisätä budjettirahoitusta ja saada tiet kuntoon, mutta siitä huolimatta teiden rahoitus romahtaa vuoden 2019 budjetissa. Hyväkuntoisten teiden varaan voidaan rakentaa elinkeinoelämän kasvua. Huonokuntoiset tiet eivät kestä edes nykyistä käyttöä", toteaa Tieyhdistyksen toimitusjohtaja Nina Raitanen.

Tutkimus tehtiin Suomen Tieyhdistyksen toimeksiannosta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY