Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Zetor Crystal syntyi uudestaan

Yli 25 vuoden tauon jälkeen Zetor otti takaisin legendaarisen Crystal-nimen esitellessään uudet kuusisylinteriset traktorimallinsa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusien huippumalliensa Crystal 150 (144 hv) ja Crystal 160 (163 hv) myötä Zetor palaa takaisin kuusisylinterisiin moottoreihin muutaman vuoden tauon jälkeen. Näiden turboahdettujen commonrail-moottoreiden valmistaja on Deutz ja ne tarvitsevat urealisäainetta selvitäkseen Stage IIIB-päästövaatimuksista.

Päävaihteistona on synkronoitu viisivaihteinen laatikko, jossa on hidas ja nopea alue. Sen kanssa on kolmivaihteinen powershift-vaihteisto, joten kaikkiaan Crystalissa on 30 eteen/taakse-nopeusaluetta. Etu- ja takapään työlaitekiinnitykset, samoin kuin etuvoimanotto on varustettu Boschin valmistamalla sähköisellä ohjauksella.

Alkuperäinen Crystalin valmistus alkoi 1969 ja päättyi 1989. Se oli monessa suhteessa edellä aikaansa. Crystalin kumityynyin traktorin rungosta erotettu tasalattiainen ja suuri-ikkunainen ohjaamo oli tiennäyttäjä muille valmistajille. Vastaavat ohjaamot tulivat useimpien muiden valmistajien traktoreihin vasta seuraavan vuosikymmenen aikana. Samoin hydraulisesti ohjattu pikavaihde oli ratkaisu, johon Crystal ennätti ennen muita valmistajia.