Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Vuosi 2018 oli renkaiden kierrätyksessä ennätysvuosi

Vuonna 2018 Suomessa kerättiin 57 152 tonnia käytöstä poistuneita renkaita, mikä oli 1 699 tonnia enemmän kuin edellisenä ennätysvuotena 2015. Vuonna 2018 käytöstä poistettujen renkaiden määrä vastaa painoltaan noin 57 000 pientä henkilöautoa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Keräysluvut näyttävät oikein hyviltä”, Suomen Rengaskierrätys Oy:n toimitusjohtaja Risto Tuominen summaa.

Renkaiden poiston menekin kasvuun vaikuttavat niin yhteiskunnalliset kuin ilmastollisetkin syyt. Aiempaa tehokkaammin toimivaan kierrätysjärjestelmään kuuluu yhä useampi yritys, ja lainsäädännön kehitys vauhdittaa rengasmateriaalin uusiokäyttöä. Uusia innovaatioita kehitetään jatkuvasti kiertotalouden ehdoilla.

”Parantunut taloustilanne on vauhdittanut rengaskauppaa. Samalla haasteelliset ajokelit viime talvina ovat vaatineet renkailta pitoa ja hyvää kuntoa. Tämä puolestaan on näkynyt kierrätykseen lähtevien, käytöstä poistuneiden renkaiden kasvavana määränä”, sanoo Tuominen.

Renkaiden kierrätys- ja hyötykäyttömäärät ovat Suomessa jo useita vuosia olleet lähes sata prosenttia. Olosuhteiden lisäksi toinen syy kasvaville keräysmäärille löytyy hiotusta kierrätysjärjestelmästä. Suomen Rengaskierrätys Oy tuottajavastuuyhtiönä huolehtii asianmukaisesta kierrätyksestä renkaiden maahantuojien ja valmistajien puolesta.