Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Valtran uusi G-sarja 100–140 hevosvoiman teholuokkaan

Valtran mallistosta täydentyy elokuun lopussa esitellyllä G-sarjalla. Uudet 100–140-hevosvoimaiset mallit kattavat A- ja N-sarjojen välisen raon. Uusi G-sarja on ensimmäinen Valtran viidennen sukupolven traktorimalli.
Valtran uuden G-sarjan tehokkain malli tuottaa 130 hevosvoiman maksimitehon, lisäteholla lukema nousee 140 hevosvoimaan.
Valtran uuden G-sarjan tehokkain malli tuottaa 130 hevosvoiman maksimitehon, lisäteholla lukema nousee 140 hevosvoimaan. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
G-sarjan myötä ulkonäköä on modernisoitu 4-sarjan malleista.
G-sarjan myötä ulkonäköä on modernisoitu 4-sarjan malleista. Kuva: Tapio Vesterinen
G-sarja sijoittuu niin tehoiltaan kuin painoiltaankin A- ja N-sarjojen väliin. Uutuusmalliston myötä nykyisen N-sarjan kolme pienintä mallia jäävät pois tuotannosta.
G-sarja sijoittuu niin tehoiltaan kuin painoiltaankin A- ja N-sarjojen väliin. Uutuusmalliston myötä nykyisen N-sarjan kolme pienintä mallia jäävät pois tuotannosta. Kuva: Valmistaja
G-sarjan Versu-malleissa on N- ja T-sarjoista tuttu SmartTouch-kyynärnoja. G-sarjaan on saatavilla samat ominaisuudet, kuten automaattiohjaus sekä täysi Isobus-tuki kuin suurempiinkin mallisarjoihin.
G-sarjan Versu-malleissa on N- ja T-sarjoista tuttu SmartTouch-kyynärnoja. G-sarjaan on saatavilla samat ominaisuudet, kuten automaattiohjaus sekä täysi Isobus-tuki kuin suurempiinkin mallisarjoihin. Kuva: Tapio Vesterinen
HiTech- ja Active-mallit tunnistaa mekaanisista hydrauliikan vivuista sekä perusmallin kyynärnojasta, jossa sijaitsevat niin vaihteiston kuin etukuormaimenkin hallintalaitteet.
HiTech- ja Active-mallit tunnistaa mekaanisista hydrauliikan vivuista sekä perusmallin kyynärnojasta, jossa sijaitsevat niin vaihteiston kuin etukuormaimenkin hallintalaitteet. Kuva: Tapio Vesterinen
Kääntösäde on saatu varsin pieneksi uudella Danan valmistamalla etuakselilla. Etujousitus on saatavilla lisävarusteena.
Kääntösäde on saatu varsin pieneksi uudella Danan valmistamalla etuakselilla. Etujousitus on saatavilla lisävarusteena. Kuva: Tapio Vesterinen

G-sarjaan kuuluvat mallit G105, G115, G125e ja G135. Mallimerkintä kertoo suoraan maksimitehon hevosvoimina ilman lisätehoa. Mallista riippuen moottori tuottaa 5–10 hevosvoiman lisätehon.

G125e on Valtran muistakin mallisarjoista tuttu ns. eko-malli, jossa normaalin moottorinohjauskartan lisäksi voidaan käyttää myös saman maksimitehon matalemmilla kierrosluvuilla tarjoavaa ohjelmaa kuljettajan valinnan mukaan. Moottorina käytetään Agco Powerin 4,4-litraista tason 5 päästömääräykset täyttävää moottoria, jonka pakokaasut puhdistetaan urean ja hiukkassuodattimen avulla, pakokaasujen takaisinkierrätystä ei edelleenkään tarvita.

G-sarjaa on saatavilla N- ja T-sarjojen powershift-mallien tavoin kolmena versiona. HiTech-malleissa on avoin kahden hammaspyöräpumpun voimin 100 l/min tuottava hydrauliikkajärjestelmä ja mekaaniset venttiilit. Active-malleissa on kuormantunteva, tuotoltaan 110 l/min hydrauliikkajärjestelmä ja mekaaniset venttiilit.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Versu-malleissa on sähköisesti hallitut venttiilit, Valtra SmartTouch-näyttö ja luonnollisesti myös kuormantunteva hydrauliikka. Kaikissa versioissa on teknisesti sama vaihteisto, vaihteiston ohjausjärjestelmä ja hydrauliikan tyyppi siis riippuvat versiosta.

Ainut vaihteistovaihtoehto on kuudella pikavaihteella ja neljällä aluevaihteella varustettu osapowershiftvaihteisto. Vaihteiston toimittaja on Agcon puoliksi omistama GIMA. G-sarjan traktorit on varustettu aina mallista riippumatta kyynärnojalla, jossa tärkeimmät hallintalaitteet sijaitsevat. HiTech- ja Active-mallien Valtra Arm -kyynärnoja on pelkistetympi kuin Versu-mallien SmartTouch-kyynärnoja ajovipuineen.

Ohjaamon runko on lähes sama kuin A-sarjassa, kuljettajan istuin voidaan G-sarjassakin kääntää 180 astetta ympäri. Erillistä metsäohjaamoa ei ole saatavilla, mutta rankempien olosuhteiden sietoa voidaan parantaa esimerkiksi lisävarusteisella terästankilla. Ajomukavuutta voidaan parantaa lisävarusteisilla etuakselin ja ohjaamon jousituksilla.

G-sarjan lanseerauksen ohella Valtra tuo markkinoille myös uudenlaisen tavan traktorin ostoon. Jatkossa G-sarjan traktorin voi varata itselleen myös Valtran verkkosivuilta. Verkkovarauskonseptia pilotoidaan muutamassa maassa, myös Suomi kuuluu kokeilun piiriin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Traktorin osto voidaan käynnistää nettisivuilla varustelemalla itselleen mieluisan koneen ja maksamalla 500 euron varausmaksun. Varausmaksun maksamisen jälkeen ostotapahtuma viedään loppuun esimerkiksi vaihtokoneen hinnoitteluineen oman alueen myyjän kanssa. Varausmaksu vähennetään lopullisesta kauppasummasta, tai mikäli kauppoja ei syystä tai toisesta synny, se palautetaan asiakkaalle.

G-sarjan ensimmäiset sarjatuotantomallit ovat jo valmistuneet Suolahden tehtaalta.