John Deeren Viron maahantuonti Wihuri Oy:lle

Danish Agro -konserni ilmoitti Baltic Agro Machineryn myynnistä suomalaiselle Wihuri Oy:lle. Baltic Agro Machinery edustaa Virossa John Deereä. Sopimuksen myötä Danish Agro -konserni täyttää Euroopan kilpailuviranomaisten määrittämät ehdot, jotka jarruttivat Claasin Suomen myynnin siirtymistä Konekeskolta Danish Agrolle.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kilpailuviranomainen edellytti, että Danish Agron on luovuttava Viron John Deeren maahantuonnista ennen Konekeskon siirtymistä sataprosenttisesti Danish Agron omistukseen. Sopimuksen myötä Wihuri Oy edustaa nyt John Deereä sekä Suomessa että Virossa.

Danish Agro -konsernin toimitusjohtaja Henning Haahr on yhtiöiden lehdistötiedotteen mukaan tyytyväinen sopimukseen. ”Baltic Agro Machineryssä on ammattitaitoisia ja intohimoisia työntekijöitä, ja divestoimme yrityksen nyt yksinomaan kilpailuviranomaisten vaatimusten vuoksi. Sen vuoksi meille on ollut erittäin tärkeää löytää yritykselle ja sen työntekijöille hyvä uusi koti, ja olemme vakuuttuneita siitä, että löysimme sellaisen Wihuri Oy:stä”, hän kertoo.

”Baltic Agro Machineryn myyntisopimuksen myötä olemme nyt valmiita saamaan kolmen balttilaisen koneyrityksen AS Konekesko Eestin, SIA Konekesko Latvijan ja UAB Konekesko Lietuvan täyden omistuksen. Kolmesta vahvasta yrityksestä tulee osa perhettämme, ja näemme valtavan potentiaalin Claas-tuotteiden yksinomaisessa edustamisessa Skandinaviassa, Suomessa ja Baltian maissa, hän jatkaa.

Wihuri Oy:n operatiivinen johtaja Jonne Honkanen näkee uudessa hankinnassa suurta potentiaalia: ”Näemme tämän laajennuksen vaativille ja kehittyneille Viron-markkinoille erittäin luonnollisena askeleena John Deere -jälleenmyyjäksi ryhtymisemme jälkeen Suomessa. Wihurin strategiana on tarjota asiakkaillemme vain ensiluokkaisia tuotteita, palveluita ja ratkaisuja. Baltic Agro Machinery -tiimi on tehnyt erinomaista työtä viimeisten muutaman vuoden ajan John Deerellä. Se on loistava perusta, josta Wihurin on hyvä jatkaa. Olemme erittäin innoissamme ja odotamme mielenkiinnolla mahdollisuutta työskennellä asiakkaiden kanssa Virossa. Sitoudumme asiakkaillemme jatkamaan laajentamista ja investointeja tähän liiketoimintaan Virossa.”

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kauppa vaatii toteutuakseen vielä muodollisen hyväksynnän Euroopan kilpailuviranomaisilta, jota odotetaan tammikuun 2020 aikana.