Urakoitsija – muista kertoa asiakkaalle kotitalousvähennyksen koskevan myös piha-alueen koneellisia töitä

Lumen tuiskuttaessa pihan täydeltä, kannattaa muistaa, että kotitalousvähennys koskee myös piha-alueen koneellisia töitä kuten lumenaurausta, liukkauden torjuntaa ja muuta pihanhoitoa. Tästä on syytä muistuttaa myös asiakkaalle.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Koneyrittäjien liitto muistuttaa kuluttajia hyödyntämään kotitalousvähennyksen myös lumitöiden osalta. Tiedotteen mukaan kotitalousvähennyksen voi saada kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetyn työn kustannuksista ja se koskee myös koneellisia töitä.

Koneyrittäjät tarjoavat talvikunnossapitoa, kuten lumen aurausta ja liukkauden torjuntaa myös kotitalouksille. Kotitaloudet saavat vähennyksen piha-alueen töistä, mutta esimerkiksi pihan ulkopuolelle ulottuvan yksityistien aurauskustannukset eivät oikeuta vähennykseen.

Konetöitä tilaavan kuluttajan tulee selvittää palvelua ostaessaan, että työn tekevä yritys on merkitty ennakkoperintärekisteriin. Tällöin työn teettäjä voi vähentää 60 prosenttia ostetun työn kustannuksesta.

Vähennyksen enimmäismäärä on 3500 euroa henkilöä kohden ja sen omavastuu on 100 euroa vuodessa. Vähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada vähennystä yhteensä jopa 7000 euroa vuodessa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vähennyksen voi saada myös työstä, joka on tehty verovelvollisen, hänen puolisonsa tai edesmenneen puolisonsa vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa.

Juttua korjattu 8.2.2022 koskien vähennysten määrää.