Pyöräkuormaimet ruotsalaisten suosiossa

Ruotsin konemyynnin tilastot kertovat, että pyöräkuormainten myynti on kasvanut kahdessa vuodessa lähes 30 prosenttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pyöräkuormaimien myynti on kasvanut Ruotsissa muutaman viime vuoden aikana merkittävästi. Tilastot kertovat, että suurin hyppäys oli vuonna 2018, jolloin lisäystä edellisvuoden määrään oli 22 %. Viime vuonna myyntimäärä kasvoi 7 % ja silloin näitä koneita myytiin 1 789 kappaletta.

Kun pyöräkuormainten nykyistä myyntimäärää vertaa tilanteeseen, joka vallitsi 2000-luvun alussa, on muutos merkittävä. Asian taustalla oletetaan olevan koneiden käyttötapojen muutos: yhä useammissa yrityksissä pyöräkuormaimia käytetään hoitamaan katujen harjausta sekä kiinteistönhoitotöitä, ja konetyyppiä käytetään usein myös lumen aurauksessa. Yritysten varastoilla pyöräkuormaimet ovat korvanneet trukit yhä useammin.

Tekniset edellytykset monikäyttöisyydelle ovat nykyisissä pyöräkuormainmalleissa yleensä vakiona, sillä työhydrauliikan tuotto on tehty riittämään myös moottorihydrauliikalle.

Markkinaosuuttaan ovat Ruotsissa menettäneet samaan aikaan pienet pyöräalustaiset kaivinkoneet. Pari vuotta sitten niitä myytiin vajaat 50 kappaletta vuodessa, viime vuonna vain 10 kappaletta.