Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Teknisellä kaupalla vahva alkuvuosi

Teknisen Kaupan Liiton jäsenyritysten alkuvuosi on sujunut jopa ennakoitua paremmin. Myös seuraavien vuosineljännesten suhteen odotukset ovat korkealla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Teknisen Kaupan jäsenyritysten myynnin kasvu nopeutui lähes kahdeksaan prosenttiin vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä. Raaka-aineiden myynti lisääntyi alkuvuonna peräti 17 prosenttia. LVI- ja sähkötekniset tuotteet vetivät myyntitilaston osion rakennusalan tuotteet ja palvelut kahdeksan prosentin kasvuun. Tuotteiden ja palveluiden myynti teollisuudelle puolestaan lisääntyi reilut kuusi prosenttia edellisen vuoden tasosta. 

Kuluttajatuotteiden – esimerkiksi moottoripyörien ja puutarhakoneiden – myynti jäi lähes kolme prosenttia miinukselle, vaikka maaliskuun selvä piristyminen osittain paikkasikin talven jättämää aukkoa myynnissä. 

"Suomen tilanne näyttää paremmalta kuin pitkiin aikoihin. Tämä lupaa hyvää myös tekniselle kaupalle. Toteutuneet myyntiluvut ylittivät omat odotukseni selvästi", Teknisen Kaupan Liiton toimitusjohtaja Markku Uitto sanoo. 

"Positiivinen vire on selvästi levinnyt rakentamisesta teollisuuteenkin. Raaka-ainekaupan vahvoihin lukuihin vaikuttaa osaltaan niin teräksen kuin öljynkin hintojen nousu, mutta myös volyymit kehittyvät hyvin", Uitto jatkaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tuore suhdannebarometri enteilee hyvän kasvun jatkuvan jäsenyrityksissä myös toisella neljänneksellä. Myynnin kasvua odotetaan yleisesti niin seuraavan kolmen kuin seuraavan 12 kuukaudenkin aikana. Huhtikuun kyselyssä kasvuun seuraavan vuosineljänneksen aikana uskoi 79 prosenttia ja seuraavan 12 kuukauden aikana 84 prosenttia yrityksistä. Laskua odottavien osuus oli vain prosentin luokkaa. 

Tekninen kauppa on teollisuuden ja rakentamisen tarvitsemien tuotteiden kuten raaka-aineiden, osien, komponenttien, tarvikkeiden, koneiden ja järjestelmien maahantuontia ja myyntiä, sekä niihin liittyvien ratkaisujen ja palveluiden toimittamista. Alan yritykset tuovat maahan myös kuluttajatuotteita, kuten moottoripyöriä, maastoajoneuvoja, puutarhan ja metsänhoidon pienkoneita sekä akkuja ja paristoja. Ala työllistää 20 000 henkeä, ja sen myynti vuonna 2016 oli 8,8 miljardia euroa.