Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ford Pron sähköinen pakettiautomallisto laajenee E-Transit Courierilla

Ford uudistaa hyötyajoneuvomalllistonsa kauttaaltaan tuoden jokaisenn segmenttiin täyssähköisen vaihtoehdon. Myös diesel pysyy vahvasti päivitysten mukana.
Ford E-Transit Courier laajentaa Ford Pron täyssähköisten pakettiautojen tarjontaa. Uutuus saapuu Suomeen vuoden 2024 puolella. Sen sijaan dieselmallien ensiesittely tapahtuu jo toukokuussa Jyväskylän kuljetusmessuilla
Ford E-Transit Courier laajentaa Ford Pron täyssähköisten pakettiautojen tarjontaa. Uutuus saapuu Suomeen vuoden 2024 puolella. Sen sijaan dieselmallien ensiesittely tapahtuu jo toukokuussa Jyväskylän kuljetusmessuilla Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Täysin uusi E-Transit Courier laajentaa Ford Pron sähköistettyjen ja liitettyjen pakettiautojen valikoimaa. Malli on integroitu Ford Pron ohjelmistoalustaan ja yhdistettyihin palveluihin, jotka tehostavat yritysten toimintaa entisestään. E-Transit Courier on suunniteltu kokonaan uudelleen mallin suuremman ja entistä monikäyttöisemmän tavaratilan ympärille.

E-Transit Courierin täysin uusi korirakenne mahdollistaa suuremman kuormauskapasiteetin sekä leveys-, korkeus- että pituussuunnassa. Takapyörien pyöränkaarien välinen leveys on 1 220 mm, joten kompaktiin pakettiautoon mahtuu ensimmäistä kertaa kaksi eurolavaa. Kokonaisrahtitilavuus on nyt 2,9 m³, mikä on 25 prosenttia enemmän kuin edeltävässä mallissa. Tätä voi lisätä vielä entisestään käyttämällä uutta väliseinän läpilastausluukkua, jonka ansiosta autossa voi kuljettaa esimerkiksi yli 2 600 mm pitkiä esineitä. Täyssähköisen mallin maksimikantavuus on 700 kg ja maksimivetopaino 750 kg.

Käytettävyyttä kohentavat sisäratkaisut

E-Transit Courierin ohjaamossa on haettu käyttänöllisiä ja tilaa tuovia ratkaisuja. Vakiovarustukseen kuuluva ”Squircle"-muotoinen ohjauspyörä lisää jalkatilaa ja parantaa näkyvyyttä. Lisäksi ohjauspylvääseen asennettu vaihteenvalitsin, käynnistyspainike ja sähkötoiminen käsijarru lisäävät käytettävissä olevaa säilytystilaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Digitaalinen mittaristopaneeli sisältää 12 tuuman digitaalisen mittariston ja 12 tuuman keskikosketusnäytön, jossa on Fordin uusin SYNC 4 -järjestelmä. Mallissa on myös vakiona langaton Android Auto- ja Apple CarPlay -yhteensopivuus. Luokassaan ainutlaatuinen Office Pack sisältää taitettavan tasaisen työtason ja valaistuksen, joiden ansiosta kannettavan tietokoneen käyttäminen, paperityöt tai taukojen pitäminen ovat ohjaamossa helpompaa ja mukavampaa.

Valinnainen turvavarustepaketti sisältää mukautuvan vakionopeudensäätimen kaistanpitoavustimella ja Stop & Go -toiminnolla, kuolleen kulman valvontajärjestelmän risteävän liikenteen varoituksella, risteysavustimen ja peruutusjarrutusavustimen. Jokaisessa E-Transit Courierissa on vakiona sisäänrakennettu modeemi, joka mahdollistaa liitettävyystoiminnot ja langattomat ohjelmistopäivitykset. Varusteena on saatavilla myös Connected Navigation -järjestelmä, mikä tuottaa päivityksiä liikenteestä, pysäköinnistä, latauksesta ja paikallisista vaaratilanteista.

Transit Courierin mitat ja tätä kautta tavarankuljetuskapasiteetti kasvavat. Tavaratila on 182 mm aiempaa pidempi ollen nyt 1803 mm. Läpilastausluukun ansiosta maksimipituus on 2661 mm. Pyöränkaarien väli on kasvanut 208 mm verran 1220 mm saakka.
Transit Courierin mitat ja tätä kautta tavarankuljetuskapasiteetti kasvavat. Tavaratila on 182 mm aiempaa pidempi ollen nyt 1803 mm. Läpilastausluukun ansiosta maksimipituus on 2661 mm. Pyöränkaarien väli on kasvanut 208 mm verran 1220 mm saakka.  Kuva: Valmistaja

Autossa on 11 kW tehoinen vaihtovirtalataus, jonka arvioidaan lataavan akun täyteen 5,7 tunnissa. Ajoneuvossa on myös DC-pikalatausmahdollisuus, ja akku ottaa virtaa vastaan enimmillään 100 kW teholla. E-Transit Courierin asiakkaat saavat lisäksi vuoden ilmaisen pääsyn Blue Oval Charge Network -latausverkostoon, johon kuuluu Euroopassa 500 000 julkista laturia vuoteen 2024 mennessä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Täysin uusi E-Transit Courier esitellään julkisesti ensimmäisen kerran Isossa-Britanniassa Birminghamin hyötyajoneuvonäyttelyssä 18.–20. huhtikuuta. Täyssähköisen mallin tuotanto alkaa myöhemmin vuonna 2024. Bensiini- ja dieselmallien tuotanto alkaa jo tänä vuonna ja mallit ovat tilattavissa kesällä 2023. Transit Courierin dieselmalli on Suomen ensiesittelyssä Jyväskylän Kuljetusmessuilla 25.–27. toukokuuta.