Fordilta markkinoille tonniluokan sähköpakettiauto

Ford on vahvalla sähköistymisen tiellä myös hyötyajoneuvoissa. Nyt Ford on julkaissut ensimmäiset palaset uudesta E-Transit Customista.
E-Transit Customin ilmettä hallitsevat suuri etusäleikkö sekä keulan poikki kulkeva LED-valaistus. Auton valmistus käynnistyy vuoden 2023 toisella puoliskolla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

E-Transit Custom on Ford Pron toinen täyssähköinen hyötyajoneuvomalli aiemmin julkaistun E-Transitin jälkeen, mikä on ensimmäinen neljästä täyssähköisestä mallista, jonka Ford Pro esittelee vuoteen 2024 mennessä.

Paljoa valmistaja ei vielä paljasta teknisistä ominaisuuksista, mutta auton suunnittelussa on otettu alusta alkaen huomioon, että se toimii saumattomasti Ford Pro -ekosysteemin tuottavuutta parantavien ja yrityksille lisäarvoa tuovien ratkaisujen kanssa. Ford Pro -palveluihin kuuluvat ohjelmistot, lataus, huollot ja rahoitus kätevästi yhden alustan kautta.

E-Transit Customin arvioitu toimintamatka on enimmillään 380 kilometriä ja lataus onnistuu nopealla DC-latauksella. Malliin luvataan lisäksi täysi vetokyky. E-Transit Customissa vakiona olevan FordPass Connect -modeemin ansiosta liitettävyyspalvelut ovat aina käytettävissä. Malliin on muun muassa saatavana valinnaisvarusteinen ProPower Onboard -järjestelmä, jonka avulla autosta saa otettua virtaa työkaluille, valoille ja muille laitteille. Täysin uusi E-Transit Custom on mittasuhteiltaan tasapainoinen ja koko keulan poikki kulkeva LED-valaistus korostaa sen uutta, itsevarmaa luonnetta.

Autoon muun muassa saatavana valinnaisvarusteinen ProPower Onboard -järjestelmä, jonka avulla autosta saa otettua virtaa työkaluille. Toimintamatkaa luvataan noin 380 kilometrin verran. Tarkempia teknisiä tietoja julkaistaan tämän vuoden syyskuussa.
Autoon muun muassa saatavana valinnaisvarusteinen ProPower Onboard -järjestelmä, jonka avulla autosta saa otettua virtaa työkaluille. Toimintamatkaa luvataan noin 380 kilometrin verran. Tarkempia teknisiä tietoja julkaistaan tämän vuoden syyskuussa. Kuva: Valmistaja

Suuret investoinnit sähköauto- ja akkuvalmistukseen

Ford ilmoitti aikaisemmin tänä vuonna, että yhtiö tuo Euroopan markkinoinoille E-Transitin lisäksi neljä uutta täyssähköistä hyötyajoneuvomallia vuoteen 2024 mennessä. Mallit ovat Transit Custom ja Transit Courier -pakettiautot ja Tourneo Custom ja Tourneo Courier -tila-autot.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaikki Transit Custom -mallit valmistetaan Turkin Kocaelissa Ford Otosanin tehtaalla, jonka muutostöihin on investoitu kaksi miljardia dollaria. Lisäksi Ford, SK On Co. Ltd. ja Koç Holding allekirjoittivat äskettäin yhteisymmärryspöytäkirjan akkuja valmistavan yhteisyrityksen perustamisesta. Akkuvalmistus on tarkoitus aloittaa vuosikymmenen puolivälissä vuotuisen kapasiteetin ollessa 30 – 45 Gigawattituntia.

Täyssähköisen E-Transit Customin tuotanto käynnistyy vuoden 2023 toisella vuosipuoliskolla. Tarkemmat tuotetiedot julkaistaan tämän vuoden syyskuussa.