Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sampo-Rosenlew ja Mahindra yhteistyöhön

31.3. julkaistun tiedotteen mukaan intialainen auto- ja maatalouskonevalmistaja Mahindra ostaa 35 prosentin osuuden suomalaisesta puimuri- ja metsäkonevalmistaja Sampo-Rosenlewistä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mahindra arvioi kauppojen toteutuvan kesäkuun loppuun mennessä, yhtiö kertoo kauppasumman olevan noin 18 miljoonaa euroa. Mahindralta kerrotaan myös molempien yhtiöiden tekevän yhteistyötä maailmanlaajuisen puimurikaupan kasvattamiseksi. Mahindra on tällä hetkellä tuotantomäärissä mitattuna maailman suurin traktorivalmistaja.

Sampo-Rosenlew pyrkii kaupan myötä kasvattamaan puimureiden myyntiä etenkin Aasiassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Sampo Rosenlew jatkaa omalla tuotemerkillään nykyisillä markkinoillaan ja Mahindra tulee käyttämään Sampo-Rosenlewin tuotteita omilla markkina-alueillaan, kuten esimerkiksi Intiassa.

"Yhteistyösopimus Mahindra & Mahindran kanssa on luonteva askel, jolla pääsemme sisään maailman nopeimmin kasvaville Aasian, Lähi-Idän ja Afrikan markkinoille yhdessä vahvimman mahdollisen kumppanin kanssa. Yhteistyöllä tähdätään leikkuupuimurien ja niiden komponenttien valmistusmäärien kasvattamiseen Porissa”, Sampo-Rosenlewin toimitusjohtaja Jali Prihti kertoo yhtiön lehdistötiedotteessa.

Mahindran tiedotteen mukaan Sampo-Rosenlew tulee kehittämään myös uusia puimurimalleja kehittyville markkinoille ja erikoiskasveille.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mahindra & Mahindra on Sampo-Rosenlewiin verrattuna suuri yritys. Mahindran liikevaihto oli viime vuonna noin kymmenen miljardia euroa, kun Sampo-Rosenlew pääsi noin 93 miljoonaan euroon.