Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sveitsiläinen Aebi Schmidt Group ostaa tienhoitolaiteita valmistavan Arctic Machine Oy:n

Arctic Machine Oy on siirtynyt Aebi Schmidt Groupin omistukseen. Arctic Machine jatkaa itsenäisenä brändinä nykyisen johdon ja henkilöstön voimin.
Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sveitsiläinen Aebi Schmidt Group ostaa suomalaisen tienhoitoautoja ja tienhoitolaiteita valmistavan Arctic Machine Oy:n. Arctic Machine Oy on tienhoitoautojen ja tienhoitolaitteiden sekä lentokenttien hoitoon tarkoitettujen laitteiden valmistaja. Jyväskylässä pääkonttoriaan pitävän yhtiön historia ulottuu 80 vuoden taakse ja on viimeisen 10 vuoden aikana kehittynyt laitevalmistajasta tienhoidon kokonaisratkaisutoimittajaksi.

Aebi Schmidt Group valmistaa lentokenttien ylläpitoon tarkoitettuja koneita, vuoristoseutujen maa- ja metsätalouden koneita, kiinteistön hoitoon, taivikunnossapitoon ja kunnallistekniikkaan tarkoitettuja laitteita ja varusteita. Konsernin brändejä ovat Aebi, Schmidt, Nido, Meyer, Swenson ja MB. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2019 500 milj. euroa ja konserni työllistää noin 2 000 henkilöä maailmanlaajuisesti.

Arctic Machine -konsernin liikevaihto 31.3.2019 päättyneellä tilikaudella oli 16,4 milj. euroa. Konserni työllistää lähes 100 henkeä Suomessa ja Venäjällä. Merkittävä osa Arctic Machine konsernin liikevaihdosta on tullut viennistä ja ulkomaantoiminnoista Pohjoismaista, Baltian maista sekä Venäjältä ja Valko-Venäjältä. Aebi Schmidt Groupille yritysosto täydentää tuotetarjontaa sekä Pohjois- ja Itä-Euroopan markkina-asemaa.