Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

CAT ja Wacker Neuson lopettavat yhteistyön minikaivinkoneissa

Caterpillar on teettänyt 3-tonniset ja sitä pienemmät minikaivinkoneensa Wacker Neusonilla Viimeisen kuuden vuoden ajan. Nyt Caterpillar ja Wacker Neuson ilmoittavat lopettavansa yhteistyön minikaivinkoneiden valmistuksessa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Caterpillar on ilmoittanut päättäneensä aloittaa jälleen pienimmän pään minikoneiden valmistuksen omissa tehtaissaan. Vuonna 2010 Caterpillar ulkoisti minikaivinkoneiden valmistuksen Wacker Neusonille. Syynä silloiseen ratkaisuun oli pienimpien koneiden suhteellisen alhaiset myyntimäärät Catilla, jolloin yhteistyö toisen valmistajan kanssa oli kannattavin ratkaisu.

Koska pienkaivinkoneiden myynti on ollut viime aikoina kasvussa, päätti Caterpillar nyt ottaa tuotannon jälleen omiin käsiin saadakseen koneista paremman katteen itselleen. Caterpillarin omat uudet, alle 3-tonniset mallit, tullaan suunnittelemaan käyttäen hyväksi Catin yli 3-tonnisissa midikoneissa käyttämää tekniikkaa.

Wacker Neuson valmistaa tällä hetkellä Caterpillarille seitsemää minikaivinkonemallia: 300.9D, 301.4C, 301.7D, 301.7D CR, 302.2D, 302.4D ja 302.7D CR. Valmistus tulee edelleen jatkumaan Wacker Neusonilla tiettävästi vuoteen 2018 saakka tai joidenkin sarjojen osalta jopa pidempään, sillä tuotannon käynnistäminen uudessa paikassa vie aikansa.

Caterpillar valmistaa eräitä minikaivinkonemallejaan Japanissa ja aikaisemmin se on valmistanut osan minikaivinkoneista myös Britannian tehtaassaan.