Hankkija ostaa Suur-Seudun Osuuskaupan maatalousliiketoiminnan

Suur-Seudun Osuuskaupan (SSO:n) maatalousliiketoiminta on myyty 3.6.2020 Hankkijalle. Kauppa toteutuu heti, kun kilpailuviranomaiset ovat sen hyväksyneet. SSO:n maatalouskaupan henkilöstö siirtyy kaupan myötä vanhoina työntekijöinä Hankkijalle
Kuva Puontin Peltopäiviltä vuodelta 2017, jossa sekä Hankkija että SSO olivat mukana.
Kuva Puontin Peltopäiviltä vuodelta 2017, jossa sekä Hankkija että SSO olivat mukana. Kuva: Uolevi Oristo
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

SSO:n rautakauppa siirtyy RTV Oy:lle. SSO:lle jää vielä Agritekin maatalouskoneiden kuten New Holland, Case IH, Potila ja Kverneland -edustukset. SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finerin mukaan tavoitteena on löytää maatalouskonekaupalle jatkaja, mutta SSO varautuu myös siihen, että toiminta lopetetaan.

Hankkija ja SSO:n maatalouskauppa ovat toimineen vierekkäisillä vuokratonteilla Salossa. Päätös Hankkija siirtymisestä SSO:n käytössä olleeseen kiinteistöön oli tehty jo ennen tätä kauppaa.

"Hankkija vahvistaa Saloa maatalouskaupan keskuspaikkana. Saloon kehitetään Hankkijan konseptin mukainen täyden palvelun maatalous-, kone-, puutarha- ja harraste-eläinkauppa", kertoo Hankkijan toimitusjohtaja Jyrki Lepistö. Maatalouskaupan palveluja tullaan jatkossa tarjoamaan myös Someron, Kemiön, Nummelan ja Perniön myyntikonttoreista.

SSO Rauta-Maatalous Oy profiloitui omistuspohjaltaan kotimaisena vaihtoehtona. ”Valitettavasti emme pystyneet yhdessä muiden alan yritysten kanssa yhdistämään voimiamme siten, että viljelijöillä olisi ollut yksi vaihtoehto enemmän”, tilittää SSO Rauta-Maatalous Oy:n toimitusjohtaja Vesa Tyykilä. "Maatalouskaupan keskittyminen jatkuu väistämättä, jos tuotteiden tuotantokustannuksia ei pystytä siirtämään lopputuotteiden hintoihin."

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suur-Seudun Osuuskaupan maatalousliiketoiminnan myynti oli vuonna 2019 yhteensä 22,6 milj. euroa. Vilja-alueilla myydään kuitenkin melko vähän traktoreita ja työkoneita, mistä kertoo parhaiten SSO:n koko toimialueella myytyjen traktoreiden määrä. Salon, Someron, Kosken, Vihdin Nummelan, Karkkilan, Lohjan, Kemiön sekä koko Länsi-Uudenmaan merkittävissä maatalouspitäjissä myytiin viime vuonna yhteensä vain 19 uutta traktoria.

Juttua muokattu 4.6.2020