Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

John Deere sijoittaa puhdasta moottoriteknologiaa kehittävään startup-yhtiöön

John Deere kertoo tehneensä pääomasijoituksen ClearFlame Engine Technologies -nimiseen startup-yritykseen, joka kehittää puhdasta moottoriteknologiaa. Illinoisista kotoisin olevan ClearFlamen innovaatio perustuu vähähiilisen polttoaineen, kuten etanolin käyttöön puristussytytys- eli dieselmoottoreissa.
Kuva: Marcus Pasveer
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

John Deeren tiedotteen mukaan investointi noudattaa sen valitsemaa strategista linjaa kiihdyttää ja johtaa vähä- ja nollapäästöisten moottoriratkaisujen kehittämistä. Deere myös toimittaa ClearFlamelle moottorin uuden konseptin testaamiseen.

”Teimme tämän investoinnin pysyäksemme uusiutuvan polttoaineteknologian kärkipaikalla”, John Deere Powersystemsin varatoimitusjohtaja Pierre Guyot sanoo. ”ClearFlamen puristussytytysteknologialla on potentiaalia pienentää hiilidioksidipäästöjä alentamatta moottorin suorituskykyä.”

”Missiomme on tehdä vaikeimmin sähköistettävistä sektoreista päästöttömiä nopeasti ja kustannustehokkaasti. Laajentamalla teknologiamme käyttöä maatalouteen ja muille off-road-sektoreille kuuluu tuohon lupaukseen tarjota merkittävästi alempia päästöjä ja taloudellisia etuja. Odotamme kovasti pääsevämme tekemään yhteistyötä Deeren kanssa”, BJ Johnson, toinen ClearFlamen perustajista korostaa.

Korvaamalla dieselmoottoreiden fossiilinen polttoaine maissietanolilla vähentää merkittävästi ilmastopäästöjä. Lisäksi sitä on laajalti saatavilla ja siitä voi siten tulla tehokas vaihtoehto dieseleiden polttonesteeksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Dieselmoottoreilla on edessään vielä pitkä elinkaari niin perinteisen polttoaineen kuin laajan vaihtoehtoisen poltto-ainevalikoiman ansiosta. John Deerellä on jo valmius käyttää biomassapohjaista dieseliä yhtenä niistä”, varatoimitusjohtaja Guyot kertoi.

John Deeren investointi oli osarahoitus kaikkiaan 17 miljoonan dollarin rahoituskierrosta. Muita hankkeeseen osallistuvia ovat kauppahuone Mercuria ja Clear Energy Ventures -sijoitusyhtiö.

Rahoitus varmistaa Johnsonin mukaan teknologian kaupallistamisen. ”Saamme demokuorma-autot liikenteeseen loppuvuodesta, maatalouskoneet ja dieselillä käyvät varavoimalat vuoden 2022 aikana.”

Lähde: Dieselprogress.com