Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Irtoaako Iveco CNHI:n maatalouskonedivisioonasta?

CNH Industrial NV pyrkii toimitusjohtaja Richard Tobinin mukaan vahvistamaan tänä vuonna tasettaan ennen kuin se päättää mahdollisesta Iveco-kuorma-autovalmistuksen irrottamista paremmin kannattavasta traktori- ja maatalouskonedivisioonasta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Konserni on kyennyt lyhentämään velkojaan, minkä ansiosta sen luottoluokitus on kohonnut selvästi. Tämä joustavoittaa Tobinin mukaan eri omaisuuserien vaihtoehtoista tarkastelua suurimman arvonlisäyksen kannalta. “Vahvan taseen ansiosta tietyn liiketoiminta-alueen voi eriyttää. En tosin sano, että tekisimme niin”, Tobin lisäsi.

CNHI:n osakkeen arvo Milanon pörssissä nousi hiljakkoin 6 prosenttia eli ennätyksellisen korkealle, vaikka sen vaihto hetkellisesti keskeytettiin. Sen markkina-arvo kohosi 16 miljardiin euroon.

“Lopulta ei tarvitse olla nero ymmärtääkseen, että maatalouskonebisneksen kyky tuottaa arvonlisää on korkeampi. Sen maksimoimiseksi nämä kaksi liiketoimintaa voitaisiin erottaa.”

Maatalouskoneiden valmistuksen osuus CNHI:n 27 miljardin dollarin liikevaihdosta oli viime vuonna 39 prosenttia, mutta se tuotti noin puolet konsernin tuloksesta. Ivecon liikevaihto-osuus oli 37 prosenttia, mutta tuotto-osuus jäi alle 20 prosentin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ennen kuin Ivecon suhteen tehdään mitään ratkaisevaa, se pannaan kuntoon. “Vahvan taseen ansiosta käytettävissä on muitakin keinoja kuin sen myynti, ellei joku maksa siitä tuntuvasti yli markkinahinnan. Osakkeenomistajille parempi vaihtoehto on irtautua siitä ja antaa markkinoiden määrätä sen arvo. Mutta kumpi tahansa vaihtoehto on mahdollinen.” (Bloomberg.com)