Metsäalan näyttelyt Euroopassa vähissä 2021 – useita siirtoja tapahtunut

Koronaviruksen vuoksi on vuosi 2020 ollut hyvin tapahtumaköyhä, ja näyttelyitä on peruttu runsaasti Euroopassakin. Metsäalan näyttelyiden yksi tärkeä maa on ollut Ruotsi, jossa nyt vuodesta 2021 tulee näillä näkymin hiljainen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruotsin ja Suomen metsäalan näyttelyt ovat vuorotelleet tähän asti. Suomen FinnMetko on järjestetty aina parillisina vuosina, ja Elmia on järjestänyt parittomina vuosina oman Elmia Wood - tai SkogsElmia -näyttelynsä Jönköpingin lähellä. Sen lisäksi kevyempään kalustoon panostaneen SkogsElmian kanssa on pohjoisemmassa Ruotsissa järjestetty Skogs Nolia -näyttely järeämmälle kalustolle. Vuonna 2021 piti olla myös Elmia Wood -näyttelyn lisäksi kaksi viikkoa myöhemmin uusi, vain metsäkoneisiin panostava Swedish Forestry Expo. Sen pitopaikka oli Tukholman Solvallan raviradan alue, joka oli jo hyvissä ajoin myyty loppuun. Sen järjestäjänä toimivat ruotsalaiset metsäkonevalmistajat sekä -maahantuojat.

Kun koronavirus iski rajusti Ruotsiin, ymmärrettävästi järjestäjät siirsivät näyttelyitään vuodella eteenpäin eli kesään 2022. Nyt vahvisti asian myös Swedish Foresty Expon järjestäjätkin. Näyttely siirrettiin huhtikuulle 2022 (28.–30.4.2022). Samalla heidän näyttelynsä siirtyi Elmia Wood -näyttelyä (2.–4.6.2022) aikaisemmaksi.

Näin näyttää tämän hetken tietojen perusteella, että metsäalalla vuonna 2021 järjestetään suuremmista Eurooppalaisista messuista vain KWF 2021 (30.6–3.7.2021), joka sekin siirtyi alkuperäiseltä paikaltaan kesäkuusta 2020 uuteen ajankohtaan heinäkuulle. Mielenkiintoiseksi tulee vuoden 2022 tilanne, jolloin periaatteessa pitäisi olla kaksi näyttelyä Ruotsissa, sekä FinnMetko myöhemmin syksyllä (1.–3.9.2022). Jääkin nähtäväksi, järjestääkö Elmia-näyttelyorganisaatio heti vuonna 2023 oman SkogsElmiansa ja sen lisäksi Nolia-organisaatio oman SkogsNoliansa.