Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Hyundai ja Iveco suunnittelevat yhteistyötä – yhteistyömahdollisuuksia kartoitetaan sähköistymisen ja automatisoinnin alalta

Hyundai Motor Company ja Iveco Group ovat solmineet aiesopimuksen, jossa tutkaillaan yhteistyömahdollisuuksia mitä tulee liikenteen sähköistymiseen ja automatisointiin.
Hyundailla on menossa kenttäkokeet polttokennotekniikkaa käyttävällä XCIENT kuorma-autolla. Hyundain tavoitteena on tuoda polttokennotekniikka kaikkiin hyötyajoneuvoihin vuoteen 2028 mennessä.
Hyundailla on menossa kenttäkokeet polttokennotekniikkaa käyttävällä XCIENT kuorma-autolla. Hyundain tavoitteena on tuoda polttokennotekniikka kaikkiin hyötyajoneuvoihin vuoteen 2028 mennessä. Kuva: Valmistaja

Hyundai Motor Company ja Iveco Group ovat allekirjoittaneet ns. yhteisymmärryspöytäkirjan. Siinä tarkastellaan yhteistyömahdollisuuksia yhteisten ajoneuvoteknologioiden, yhteishankintojen sekä keskinäisten toimitusten aloilta. Mahdolliset yhteistoiminta-alueet voisivat tiedotteen mukaan koskea sähköisiä voimalinjoja, mukaan lukien polttokennojärjestelmiä, automatisointia ja liitettävyyspalveluita hyötyajoneuvosektorilla.

Tiedotteessa kerrotaan, että tämä sopimus on uusi askel Hyundai Motorin ja Iveco Groupin itsenäisissä strategioissa luoda johtavia innovatiivisia ratkaisuja nykypäivän nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä rakentamalla molempia osapuolia hyödyttävä kumppanuuksien ekosysteemi.

Iveco Finland Oy:n myyntijohtaja Tuomas Viren kertoo, että itse tuotteet pysyvät kummallakin merkillä ominaan, eikä teknisestä yhteisestä suunnittelutyöstä huolimatta uusia yhteisiä tuotteita ole ainakaan tällä hetkellä näköpiirissä.

Hyundai Motor Finland Oy:llä on vielä sangen vähän kerrottavaa aiheen tiimoilta. ”Meillä ei ole vielä tarkempaa tietoa käytännön toteutuksesta,” Saara Vainio Hyundain viestinnästä kertoo.