Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Metsämessut tuovat pihkantuoksua Helsingin messukeskukseen

Vuoden 2015 Metsämessujen ohjelmassa biotalous on esillä monesta eri näkökulmasta. Näyttelyssä osaamistaan esille tuo suurien metsäyhtiöiden lisäksi 14 startup- tai kasvuyritystä.
Kuva: Messukeskus Helsinki.
Kuva: Messukeskus Helsinki. 

Metsämessujen erikoisalue Tulevaisuuden tori esittää konkreettisin tuote-esimerkein, mistä biotaloudessa on kyse. Tulevaisuuden torilla esillä olevat yritykset ovat suomalaisia ja alansa huippuosaajia. Yrityksiä yhdistää biotalouden monipuolinen hyödyntäminen, ekologisuus ja luonnonmukaisuus, suomalaisen osaamisen ja metsän hyödyntäminen sekä innovatiivisuus materiaalien käytössä.

Tulevaisuuden tori on Metsämessujen ja sijoittajatapahtuma Slushin biotaloutta edistävä yhteisprojekti, jonka päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö. Yhteistyökumppaneina ovat Metsäteollisuus ry ja UPM.

Luonnonvarakeskus Luke tuo Tulevaisuuden torille Volkswagen Touran -henkilöauton, joka käyttää voimanlähteenään nurmesta tuotettua biokaasua tai bensiiniä. Auton polttoaine tuotetaan biokaasuttamalla nurmibiomassaa, hehtaarin kokoisen nurmipellon sadolla voi ajaa henkilöautolla vuoden ajan.

Messuilla esitellään myös Trestima Stack, joka on tukki- ja energiapuupinojen mittausmenetelmä sekä metsänomistajille tarkoitettu Metsanmyynti.fi-mobiilipalvelu. Lahden ammattikorkeakoulu esittelee GCC Spirit LS -peilikäyttöisen hiilidioksidilaserin. Puun kaivertamisessa laser on kätevä erinomaisen tarkkuuden vuoksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Metsän virkistyskäyttöä ja metsänhoitoa esittelevä Metsämessut on alan suurimpia tapahtumia Suomessa. Samaan aikaan Metsämessujen kanssa järjestetään Suomen Metsäyhdistyksen Metsäpäivät.

Metsämessut kuuluvat Meidän viikonloppu -kokonaisuuteen, joka kokoaa yhteen useamman messutapahtuman: ELMAn, Metsän, Kädentaidon, OutletExpon ja Lemmikin. Tapahtumakokonaisuus järjestetään Messukeskuksessa 6.–8.11.2015. Sama lippu käy kaikkiin tapahtumiin.