Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Premium-merkki DS 7 Crossback rantautuu Suomen automarkkinoille

Ensimmäinen uuden sukupolven DS on saapunut Suomeen. Päänavaajana on DS 7 Crossback C-luokan SUV, mikä on Citroenista erottautunut PSA-konsernin valmistama premium-automerkki.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”DS-auto on ihmisille, jotka haluavat jotain muuta. DS tarjoaa eleganssia, tietotaitoa, luksusta ja tunnetta,” Auto-Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuolle luonnehtii DS:ää. Auto onkin sangen tyylikäs ja kattavasti varusteltu. DS erottuu muista automerkeistä lukuisten yksityiskohtien ansiosta. Vaikutteita on haettu Pariisin luksustuotteita myyvistä putiikeista ja vanhoista palatseista.

DS 7 Crossbackin Kokonaispituus on 4573 mm akselivälin ollessa 2738 mm ja maavaran 190 mm. Auto on alkuun tarjolla ainoastaan etuvetoisena. Moottorivalikoima käsittää 1,6 litrainen Pure-Tech bensiiniturbon joko 133 tai 165 kW tehoisena. Myös 2-litrainen muuttuvageometrisellä turbolla varustettu 130 kW tehoinen diesel on saatavilla. Moottorit täyttävät viimeisimmät Euro 6.2 -päästömääräykset. Tarjolla on ainoastaan 8-nopeuksinen momentinmuuntimella varustettu EAT8 automaattivaihteisto. Tavaratilan on 628 litran vetoinen. Jarrullinen perävaunumassa on 1550 kiloa kaikissa versioissa.

Varustetasoja on kolme. Alin Chic-taso tarjoaa mm. vakionopeudensäätimen rajoittimella, xsenon ajovalot, Led huomiovalot, 8” kosketusnäytön, avaimettoman käynnistyksen, jäähdytetyn haskalokeron, 17” kevytmetallivanteet, 8-kaiuttimen audiojärjestelmän, navigoinnin ja automaattisen kaksialueilmastoinnin. So Chic -tasolla edellisten lisäksi vanteet vaihtuvat 18”, mittaristo 12” digitaaliseksi, LED-sumuvalot kulmatoiminnalla, tummennetut sivu- ja takalasit, suksiluukku, aktiiviset katveavustimet ja kaistavahti. Korkeimmalla Grand Chic-tasolla on avaimeton lukitus, pysäköintitutka kameralla, puhelimen langaton lataus, DS Active LED-ajovalot, sisätilojen tunnelmavalaistus kahdeksalla värivaihtoehdolla, sähköinen takaluukku jalkapyyhkäisytoiminnolla ja 19” kevytmetallivanteet.

Sähköä kohden

DS-mallisto täydentyy ensi vuonna E-Tense 4x4:llä, mikä on nelivetoinen plug-in hybridiversio DS 7 Crossbackista. Siinä on 300 hv teholuokan bensiinimoottori ja sähköllä luvataan noin 50 kilometrin toimintasäde. Ensi vuonna tulee tarjolla myös DS 3 Crossback ja siitä eteenpäin vähintään yksi uusi malli per vuosi. Sähköistys alkaa siis ensi vuonna ja vuodesta 2025 eteenpäin mallisto käsittää ainoastaan joko plug-in hybridejä tai täyssähkömalleja. E-Tense 4x4 saapuu Suomeen 2019 alkusyksystä ja DS 3 Crossback toukokuussa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

DS 7 Crossbackin myynti on alkanut ja sitä myydään toistaiseksi ainoastaan DS-myymälässä Vantaalla. Bensiinimoottoristen mallien hinnat alkavat 43 949 eurosta ja dieseleiden 49 446 eurosta. DS-mallistolla on viiden vuoden kilometrirajoittamaton takuu.