Opel siirtyy hybridiaikaan - Opel Grandland X PHEV:n saatavilla sekä neli- että etuvetoisena

Opelin kaikkein aikojen ensimmäinen ladattava hybridi, Opel Grandland X PHEV on saapunut Suomeen ja on saatavilla sekä neli- että etuvetoisena. Sähköllä ajettaessa toimintamatkaa on parhaimmillaan 59 kilometriä.
Grandland X PHEV on Opelin ensimmäinen ladattava hybridi. Mallisto käsittää niin etu- kuin nelivetoiset versiot. Vakiovarustelu käsittää mm. Full LED -ajovalot ja navigointijärjestelmän kosketusnäytöllä.
Grandland X PHEV on Opelin ensimmäinen ladattava hybridi. Mallisto käsittää niin etu- kuin nelivetoiset versiot. Vakiovarustelu käsittää mm. Full LED -ajovalot ja navigointijärjestelmän kosketusnäytöllä. Kuva: Timo Rintakoski
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Opel sähköistää mallistoaan vauhdilla. Vuoteen 2024 mennessä koko mallisto on saatavilla joko ladattavana hybridinä tai täyssähköversiona, myös pakettiautot. Esimerkiksi Opel Vivarosta on tulossa täyssähköversio markkinoille vielä tämä vuoden aikana.

Grandland X PHEV on Opelin ensimmäinen ladattava hybridi. Auton tekniikka tulee emoyhtiön, PSA:n tuotekehityslinjalta ja on tuttua mm. Peugeot 3008 ja DS 7 -malleista. Ainoa merkittävä ero tulee siitä, että Opelin mallisto käsittää myös etuvetoisen version. Lisäksi noin 60 prosenttia osista on Opelin tuotantoa. Autot valmistetaan Saksassa Eisenachin tehtaalla.

Etuvetoisessa mallissa on 1.6-litrainen 180 hevosvoimainen bensaturbo sekä etupyörille tehoa tuottava 110 hv sähkömoottori. Nelivetoisen voimanlähteenä on 1.6-litrainen, 200 hv tehoinen bensaturbo sekä etuakselistolla oleva 110 hv ja taka-akselin 113 hv tehoiset sähkömoottorit. Etummainen sähkömoottori on yhdistetty 8-nopeuksiseen automaattivaihteistoon. Toinen sähkömoottori ja tasauspyörästö sijaitsevat taka-akselilla ja tarjoavat nelivedon tarvittaessa.

Akkuna on 13,2 kWh litiumioniakku. Ajotiloja on neljä ja jarruenergian talteenotto on kaksiportainen. Akun lataaminen tyhjästä täyteen 1,8 kW teholla pistorasiasta vie 7 h 10 min, 16A pistorasiasta 3,7 kW teholla 4 tuntia tai Wallboxin avulla 7,4 kW teholla alle kaksi tuntia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sähköistäminen syö hiukan tavaratilaa ollen PHEV-versiossa 390 litraa. Perävaunuakin saa vetää jarruttoman vetomassan ollessa 600 kg ja jarrullisen 1250 kg.

Grandland X PHEV myynti on alkanut ja hinnat alkavat 39 390 eurosta (etuvetoinen malli). Nelivetoisen mallin hinnat alkavat 43 390 eurosta.