Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Maailman suurin sulfaattisellulinja Ruotsiin

Metsäyhtiö SCA rakentaa parhaillaan jättimäistä uutta sellulinjaa Pohjanlahden rannikolla sijaitsevassa Timråssa. Valmistuessaan Helios-nimen saanut sulfaattisellutehdas on maailman suurin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruotsin yksi kaikkien aikojen suurimmista rakennustyömaista on käynnissä Timråssa, joka on Sundsvallin vieressä oleva pieni taajama. Alue on yksi merkittävimmistä metsäteollisuuskeskittymistä Ruotsissa. Metsäyhtiö SCA on nyt kaksinkertaistamassa Timråssa sijaitsevan sellutehtaansa kapasiteettia. Uusi sellulinja tulee valmistuessaan olemaan maailman suurin sulfaattisellun tuotantolinja maailmassa.

Hankkeen maansiirtotyöt ovat olleet käynnissä alkuvuoden ajan ja työmaalla on ollut yhtäaikaisesti 1 500–2 000 työntekijää. Hanketta urakoivat Skanska ja Peab. Valmista pitäisi tulla vuoden 2018 kesällä. Investoinnin taustalla on pehmopaperin kysynnän lisääntyminen maailmalla. Timrån uusi tehdas tulee valmistuttuaan tuottamaan noin 900 000 tonnia sellua vuodessa. Vastaavasti raakapuuta tehdas tulee tarvitsemaan 4,5 miljoonaa kiintokuutiometriä vuodessa. Tämä tarkoittaa, että tehtaalle on tultava yksi täyteen lastattu ajoneuvoyhdistelmä vajaan viiden minuutin välein vuorokauden ympäri.