Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Michelin investoi rengastutkimukseen

Michelinin uusi tutkimus- ja tuotekehityskeskus Ranskan Ladoux’ssa on yli 270 miljoonan euron investointi, jonka tarkoituksena on vahvistaa uusien tuotteiden innovointia ja kehitysprosesseja.

Kokonaisuudessaan Michelinin uusi teknologiakeskus Ladoux’ssa valmistuu vuoden 2018 aikana. Yrityksen mukaan se on jo nyt yksi maailman moderneimmista huipputeknologian kehityskeskuksista, jonka suojissa toimivat yhteistyössä kaikki tutkimus- ja tuotekehitystoiminnan sektorit yrityksen eri innovaatio-ohjelmien parissa. Ladoux’hun, teknologiakeskuksessa työskentelevien asiantuntijatiimien työ sisältää mm. renkaiden materiaalien tutkimusta ja kehittämistä, renkaiden rakennesuunnittelua sekä muotoilu- kumiseosten prototyyppien valmistusta.

URBALAD-nimeä kantavan päärakennuksen lisäksi alue sisältää 19 erilaista testirataa 450 hehtaarin alalla. Kaikkiaan 72 prosenttia kaikista Michelinin kehittämistä renkaista syntyy Ladoux’n teknologiakeskuksessa. Siellä valmistetaan joka vuosi noin 15 000 prototyyppiä ennen sarjatuotannon aloittamista tarvittavia testejä ja mittauksia varten.