Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Bootin perheellä 600 työvuotta JCB:llä – jo neljäs sukupolvi on yrityksen palveluksessa

Staffordshiressä Englannissa asuvan Bootin perheenjäsenet ovat työskennelleet JCB:n palveluksessa yhteensä 600 työvuotta.
Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Bootin perhe aloitti pitkän uran JCB:n palveluksessa vuonna 1949, kun Bill Boot meni ensimmäisen kerran töihin JCB:n tehtaalle Rocesterissä, Staffordshiressä. Seuraavina vuosina yhdeksän kymmenestä Billin ja hänen vaimonsa Lucyn lapsista jatkoi työtä JCB:llä. Kaiken kaikkiaan 27 Bootin perheenjäsentä - mukaan lukien yhdeksän pojanpoikaa ja kolme pojanpojanpoikaa - ovat seuranneet Billin jalanjälkiä – tekemällä yhteensä hämmästyttävät 600 työvuotta JCB:n palveluksessa.

Virstanpylväs saavutettiin lähes samaan aikaan, kun JCB valmistautuu viettämään 75-vuotisjuhliaan 23. lokakuuta.

Nykyään edesmenneen Bill Bootin perintö jatkuu, kun 11 perheenjäsentä työskentelee edelleen JCB:llä - mukaan lukien viisi hänen pojanpoikaansa ja kolme pojanpojanpoikaansa.

Billin poika Bob on 81-vuotias ja asuu Cheadlessa, Staffordshiressa. Hän aloitti työnsä JCB:llä vuonna 1956 väliaikaisella sopimuksella - ja työskenteli siellä sen jälkeen lähes 44 vuotta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

"Se on yritys, joka on muuttunut hyvin paljon, mutta samalla monet asiat ovat pysyneet ennallaan. Yhtiöllä on tehtaita kaikkialla maailmassa, mutta sen toiminta perustuu silti yhä arvoihin, jotka olivat olemassa, kun se aloitti Staffordshiressä 75 vuotta sitten."

Billin pojanpoika Gary Boot, 58 vuotta, jäi eläkkeelle syyskuussa. Hän sanoi perheensä olevan erittäin ylpeä JCB-vuosistaan. Gary aloitti työskentelyn JCB:llä vuonna 1986.

"Halusin päästä firmaan töihin jo nuorena. Aina, kun isäni Dereck tuli töistä kotiin, hän kertoi meille tarinoita yrityksestä ja varsinkin herra JCB: stä, mikä herätti uteliaisuuteni. Olen saanut niin monia hyvää ystävää ja minulla on niin paljon muistoja tuosta työpaikasta. On erikoista ajatella, kuinka monta vuotta perheemme on palvellut yhtiössä – 600 vuotta - se on hämmästyttävää", Gary kertoo työhistoriastaan.

Garyn identtiset kaksoisveljet Andy ja Steven työskentelevät molemmat Rocesterin päämajassa. Neljäs JCB:llä työskentelevä Bootin sukupolvi koostuu veljeksistä Shaun ja Daniel Boot sekä heidän toisesta serkustaan ​​ Leigh Bootista.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Shaun, joka on työskennellyt JCB:ssä 20 vuotta, sanoi: "Boot-perheen veressä on varmasti jotain, joka saa meidät haluamaan työskennellä JCB:llä. Kun ajattelen, että isä, isoisä ja isoäiti työskentelivät täällä, se saa minut pysähtymään ja ajattelemaan. En todellakaan ole varma, mitä perheemme olisi tehnyt elantonsa puolesta, ellei JCB:tä olisi ollut. Minulla on kuusivuotias tytär ja veljelläni Danielilla kuusivuotias poika. Joten, ei koskaan tiedä, vaikka hekin päättävät noudattaa perheen perinnettä."