Volvo Trucksin uuden malliston kuorma-autojen sarjatuotanto käynnistyy

Volvo Trucksin uuden malliston raskaiden kuorma-autojen sarjatuotanto on käynnistymässä Volvon tehtailla Ruotsissa, Belgiassa ja Venäjällä. Uusi Volvo-mallisto kattaa Volvo FH, FH16, FM ja FMX -kuorma-autot.
Maailmanlaajuinen puolijohteiden saatavuusongelma on ollut Reino Mannisen mukaan Volvolla odotettua pienempi. ”Joitain viivästyksiä tuotannossa saattaa esiintyä ja tiedotamme niistä erikseen asiakkaille.”
Maailmanlaajuinen puolijohteiden saatavuusongelma on ollut Reino Mannisen mukaan Volvolla odotettua pienempi. ”Joitain viivästyksiä tuotannossa saattaa esiintyä ja tiedotamme niistä erikseen asiakkaille.” Kuva: VALMISTAJA
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Volvon uusi mallisto kävi pikavisiitillä Suomessa viime syksynä ja uutuudet esiteltiin Koneviesti 14/20 numerossa. Uuteen FH-mallistoon on saatavilla mm. I-Save-tekniikka, mikä mahdollistaa merkittävät säästöt polttoaineenkulutuksessa.
Volvon uusi mallisto kävi pikavisiitillä Suomessa viime syksynä ja uutuudet esiteltiin Koneviesti 14/20 numerossa. Uuteen FH-mallistoon on saatavilla mm. I-Save-tekniikka, mikä mahdollistaa merkittävät säästöt polttoaineenkulutuksessa. Kuva: Timo Rintakoski

Euroopan markkinoilla viime vuonna lanseerattu Volvon uuden raskaiden kuorma-autojen mallisto on saanut asiakkailta osakseen runsaasti kiinnostusta jo ennen sarjatuotannon alkamista. Vuonna 2020 tilattiin yli 12 000 kuorma-autoa. Kuorma-automalliston sarjatuotanto käynnistyy ensimmäisenä Volvon Ruotsin tehtaalla Göteborgissa nyt maaliskuussa ja heti pian myös Belgian tehtaalla Gentissä ja Venäjän tehtaalla Kalugassa.

Volvo FM- ja FMX-kuorma-autoissa on täysin uudistunut ohjaamo, jossa korotetut A-pilarit antavat kuljettajille jopa kuution verran enemmän tilaa ja lisää valoa ohjaamoon. Muita merkittäviä päivityksiä ovat uusi kuljettajan käyttöliittymä ja lisävarusteena valittavissa olevat mukautuvat kaukovalot, jotka lisäävät Volvo FH:n ja FH16:n turvallisuutta. Uusi Volvo FH ja FM mahdollistavat merkittävät polttoainesäästöt varustamalla ne I-Save -tekniikalla. Kaikissa uusissa malleissa näkyvyyttä voidaan parantaa huomattavasti matkustajan puolen peilissä olevalla sivukameralla, joka lisää turvallisuutta entisestään antamalla kattavamman näkyvyyden kuorma-auton sivulle.

"Olemme suunnattoman ylpeitä panostuksestamme näihin neljään uuteen, upeaan kuorma-autoon. Uuden kuorma-automalliston markkinoille tuominen vaatii valtavasti työtä ja saumatonta yhteen hiileen puhaltamista läpi koko Volvo-organisaation unohtamatta muita toimittajiamme ja alihankkijoitamme. Erityisesti kuluneen haastavan vuoden huomioiden sarjatuotannon aloittaminen juuri nyt tuntuu ”extra spesiaalilta” kaikkien kehitystyössä mukana olleiden mielestä,” Volvo Trucksin johtaja Roger Alm kiittelee kaikkia kehitystyössä mukana olleita tahoja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vahvistamalla entisestään sitoutumistaan vastuullisiin kuljetusratkaisuihin uuden malliston Volvo FH-, FM- ja FMX-kuorma-autot on mahdollista saada myös sähköistetyllä voimansiirtolinjalla. Näiden osalta tuotanto alkaa vuonna 2022. "Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaidemme siirtyminen fossiilittomiin kuljetuksiin tulevaisuudessa on sujuvaa, koska he voivat jatkaa ajamista omalla suosikki-Volvollaan", Roger Alm sanoo.

”Uudet malliston Volvot on suunniteltu kuljettaja keskiössä hänen työskentelymukavuuteensa ja -turvallisuuteensa panostaen. Turvallisuuden lisääminen entisestään ja polttoaineen kulutuksen ja hiilidioksidipäästöjen pienentäminen ovat olleet suunnittelun kulmakivet. Uuden malliston kuorma-autot tarjoavat runsaasti erilaisia ohjaamomalleja, ja ne voidaan optimoida moniin eri kuljetustehtäviin. Uusi Volvon kuorma-automallisto tarjoaa laadukkaan, polttoainetehokkaan ja luotettavan työkaverin kuljetustehtävään kuin tehtävään”, toteaa Volvo Finlandin myyntijohtaja Reino Manninen.

Kaikkien mallisarjojen tuotanto alkaa maaliskuussa ja ensimmäisiä autoja odotetaan asiakkaille luovutettavaksi jo maaliskuun aikana. Reino Manninen kertoo, että tilauskirjat avattiin jo viime vuoden puolella. Kysyntä on ollut ajankohtaan nähden normaalilla tasolla. Tarpeet kuorma-auton hankintaan eivät ole kadonneet mihinkään ja kauppaa käydään koko ajan.