Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Avant Tecnolle oma myyntiketju

Suomalainen pienkuormaajavalmistaja Avant vahvistaa asemiaan kotimaan markkinoilla rakentamalla oman, koko maan kattavan Avant Center -suoramyyntiverkoston.
Toimitusjohtaja Jani Käkelä ja Avant Tecno Oy ovat tehneet päätöksen oman myyntiverkoston rakentamisesta. Se on harkittu päätös.
Toimitusjohtaja Jani Käkelä ja Avant Tecno Oy ovat tehneet päätöksen oman myyntiverkoston rakentamisesta. Se on harkittu päätös. Kuva: Seppo Pentti

Ylöjärveläinen Avant Tecno Oy on valmistanut Avant-kuormaimia yli kolmekymmentä vuotta. Tuona aikana kotimaan myyntiä ja markkinointia on tehty sekä suoraan Ylöjärvellä toimivalta tehtaalta että yhdessä jälleenmyyjäverkostonsa kanssa. Jatkossa Avant-kuormaajat ja niiden työlaitteet myydään yksinomaan Avantin omista myyntipisteistä, Avant Centereistä.

”Siirrymme uuteen malliin, koska haluamme kehittää myyntiämme ja koneitamme vastaamaan entistä paremmin eri asiakkaiden tarpeisiin. Samalla kun asiakkaiden tarpeista on tullut yhä vaihtelevampia, koneidemme ja työlaitteiden ratkaisut ovat monipuolistuneet. Tarvitaan paljon asiantuntemusta ja keskittymistä, jotta myynti löytää asiakkaillemme oikeat ratkaisut. Olemme varmoja, että oma myyntiverkostomme pystyy vastaamaan näihin haasteisiin parhaiten”, sanoo toimitusjohtaja Jani Käkelä.

Koneet ovat monimutkaistuneet parin viime vuoden aikana huomattavasti. Se on ollut osaltaan haaste myynnin koulutuksissa ja myynnissä.

”Myyjän pitää tietää koneesta monia asioita ja näitä asioita haluttiin tehdä toisin. Tällä tavoin voimme myös palvella asiakkaita paremmin, kun toiminta on omissa käsissä, harmonisoitua ja yhteismitallista. Myyjä voi keskittyä nyt vain Avantin tuotteen ominaisuuksiin, sen kertomiseen asiakkaalle ja myyntiin”, Jani toteaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Eri toimialoja

Avantin asiakkaat toimivat monilla eri aloilla viherrakentamisen, kiinteistönhoidon, rakentamisen, maatalouden ja vuokrauksen parissa sekä hevostalleilla. Koneita myydään niin yrityksille kuin yksityisille asiakkaille. Avantin tehtaan suoramyynti ja asiakassuhteet ovat alusta lähtien olleet kulmakivi Avantin menestykselle, ja strategia perustuu erityisesti vahvalle tuotekehitykselle. Kuormaajia on aina kehitetty yhteistyössä asiakkaiden kanssa ympäri maailman.

”Monta kertaa asiakkailta on tullut arvokkaita tuotekehitysideoita, joita nyt on mahdollisuus saada ehkä helpommin”, Jani pohtii. Kommenttien välitykselle on tulevassa rakenteessa ainakin suorempi linja.

Uusia tuotekehityksen tuloksia esiteltiin Maxpossa. Kuvassa Avant 650i.
Uusia tuotekehityksen tuloksia esiteltiin Maxpossa. Kuvassa Avant 650i. Kuva: Seppo Pentti

Toimipaikat ympäri Suomen

Ylöjärven tehtaalla toimivan Avant Centerin lisäksi toimipisteemme tulevat kattamaan koko Suomen, mukaan lukien pääkaupunkiseudun, Varsinais-, Keski-, Itä-, Pohjois- ja Länsi-Suomen alueet. Ensimmäisiä myyntipisteitä rakennetaan paraikaa, ja toiminta alkaa asteittain kesän ja syksyn aikana.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Toimipaikkoja on toki katseltu etukäteen ja ensimmäinen Avant Center avataan Seinäjoelle. Sen vetäjänä on Timo Talvitie. Turun Centerin vetäjä on Jari Laukkanen ja Jyväskylässä Jorma Venäläinen. Pääkaupunkiseudulle avataan myös oma Center ja sen huoltoa tulee vetämään Kenneth Emet.

”Valmisteluja on tehty etukäteen ja rekrytoinnissa olemme pitkällä, vaikka sitä ei ole tehty julkisesti”, Jani kertoo. Nyt kun julkistus on tehty ja konseptin runkoa rakennetaan, myös yhteydenottoja on luultavasti enemmän.

Kaikissa Avant Centereissä toimii Avantin kone- ja työlaitemyynnin lisäksi asiantunteva Avant-huolto ja -varaosamyynti. Varaosien määrää lähellä asiakkaita on tarkoitus lisätä, jolloin niiden toimitus asiakkaalle nopeutuu.

Jo olemassa oleva yksityisten yrittäjien ylläpitämä ja kattava Avant-huoltoverkosto tulee suurilta osin jatkamaan kuten tähänkin saakka, mikä antaa tuotekehitykselle mahdollisuuden saada entistä enemmän suoraa palautetta Avant-käyttäjiltä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

” Huollossa on toki omat haasteensa, koska isomman pään koneissa on huomattava määrä tekniikkaa, kuten partikkelisuodattimet ja Can-väylät. Huollolla pitää olla ammattitaitoa ja käytössä sopivat huoltotyökalut”, Jani pohtii. Huollon ylläpito edellyttää jatkuvaa koulutusta. Huollon puolella se on verkostolle hyvä, että Avantin kanta on suuri ja siten myös huollettavia koneita on paljon.

”Omasta myyntiverkostostamme on merkittävää etua myös asiakkaille. Kun kotimainen valmistaja ja myyjä ovat yhtä ja samaa yhtiötä, voi asiakas luottaa tulevansa kuulluksi ja huomioiduksi nyt ja tulevaisuudessa”, kertoo Avant Center -verkoston johtaja Jaakko Jytilä.

Tarjoukset ja vaihtokoneet

Aiemmin, kun myyntikanavia oli useita, vaihtokoneiden vastaanottamisessa oli suuria eroja jälleenmyyjien välillä. Nyt haluamme yhtenäistää vaihtokonemallimme. Kun tehtaalta on myyty Avanteja, niin vaihtokoneena on otettu vain omaa merkkiä. Nyt tilanne muuttuu ja vaihtokoneena voidaan ottaa myös muita merkkejä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Kun vaihtokoneita otetaan laajemmin myös muilta merkeiltä, opitaan tuntemaan markkinaa paremmin”, Jani toteaa.

”Palvelu voi olla kovin monitasoista, mutta kun teemme sen asiakkaiden tarpeisiin, niin silloin palvelulla on luultavasti myös kysyntää”, Jani pohtii. Pykälä on vaihteistossa uudessa silmässä ja olemme suunnitellulla matkalla kohti omaa myyntiorganisaatiota. Tiedotettavaa on tulevaisuudessa siitä toki enemmän”, Jani päättää.