Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Yamaha, Honda, KTM ja Piaggio akkuyhteistyöhön – vakioidun akkujärjestelmän tavoitteena edistää kevyiden sähköajoneuvojen käyttöä

Yamaha Motor Co., Ltd. ilmoitti, että yhtiö on allekirjoittanut aiesopimuksen Honda Motor Co., Ltd.: n, KTM AG:n ja Piaggio & C. SpA:n kanssa perustamaan vaihdettavien akkujen yhteenliittymän moottoripyörille ja kevyille sähköajoneuvoille.
Kuva: Seppo Nykänen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pariisin ilmastosopimuksen ja sähkömoottoriin siirtymisen yhteydessä yhteenliittymän perustajajäsenet uskovat, että vakioidun vaihdettavan akkujärjestelmän saatavuus edistäisi sekä kevyiden sähköajoneuvojen laajaa käyttöä että edistäisi paristojen kestävämpää hallintaa liikenteen alalla.

Laajentamalla valikoimaa, lyhentämällä latausaikaa ja alentamalla ajoneuvojen ja infrastruktuurien kustannuksia valmistajat pyrkivät vastaamaan asiakkaiden tärkeimpiin huoliin sähköliikkuvuuden tulevaisuudesta.

Konsortion tavoitteena on määritellä vaihdettavien akkujärjestelmien standardoidut tekniset eritelmät L-luokkaan kuuluville ajoneuvoille. mopot, moottoripyörät, kolmipyörät ja nelipyörät. Yhteistyön perustajajäsenet osallistuvat tiiviissä yhteistyössä asianomaisten sidosryhmien sekä kansallisten, eurooppalaisten ja kansainvälisten standardointielinten kanssa kansainvälisten teknisten standardien luomiseen.

Konsortio aloittaa toimintansa toukokuussa 2021. Neljä perustajajäsentä kannustaa kaikkia kiinnostuneita sidosryhmiä liittymään yhteistyöhön konsortion asiantuntemuksen rikastamiseksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yamaha Motor Co., Ltd:n toimitusjohtaja ja moottoripyöräliiketoiminnan pääjohtaja Takuya Kinoshita kommentoi yhteistyötä:

"Uskon, että tämän yhteenliittymän perustamisella on suuri merkitys paitsi Euroopalle, myös koko maailmalle, kun olemme siirtymässä kohti standardien asettamista vaihdettaville akuille kevyille sähköajoneuvoille. Olen vakuuttunut siitä, että tämänkaltaisen työn avulla tekniset tiedot ja standardit, jotka tällä hetkellä eroavat alueellisilta ominaisuuksiltaan tai teollisuuden tilalta eri markkinoilla, yhtenäistetään ja auttavat tulevaisuudessa johtamaan sähköisten ominaisuuksien maksimointiin tehoa asiakkaille maailmanlaajuisesti”.