Konetalo Vainikka Giantin jälleenmyyjäksi – pääpaino kiinteistönhuollossa ja viherrakentamisessa

Helsinkiläinen Konetalo Vainikka on aloittanut Giant-kuormainten jälleenmyyjänä. Samalla valikoimaan lisätään myös muut Giantin maahantuojan Hyväkoneen tuotteet.
Helsinkiläinen Konetalo Vainikka ja Kurikan Hyväkone Oy ovat solmineet jälleenmyyntisopimuksen hollantilaisista Giant-kuormaimista. Konetalo Vainikka toimii jatkossa Giantin jälleenmyyjänä Etelä-Suomen alueella. Samalla edustukseen tulivat myös Hyväkoneen tytäryhtiön valmistamat kotimaiset Camion-työlaitteet.
Helsinkiläinen Konetalo Vainikka ja Kurikan Hyväkone Oy ovat solmineet jälleenmyyntisopimuksen hollantilaisista Giant-kuormaimista. Konetalo Vainikka toimii jatkossa Giantin jälleenmyyjänä Etelä-Suomen alueella. Samalla edustukseen tulivat myös Hyväkoneen tytäryhtiön valmistamat kotimaiset Camion-työlaitteet. Kuva: Tapio Vesterinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Konetalo Vainikan ja Avantin yhteistyö päättyi toukokuussa, kun Avant ilmoitti perustavansa oman myyntiorganisaation kotimaan myyntiä hoitamaan.

"Olemme vuositasolla myyneet noin sata Avant-kuormaajaa Etelä-Suomen alueelle kiinteistönhoito- ja viherrakennuskäyttöön. Yhteistyön päätyttyä tarvitsimme myyntiin korvaavan tuotteen, joka löytyi nopealla aikataululla Kurikan Hyväkoneen maahantuomasta Giantista. Sopimus Hyväkoneen kanssa allekirjoitettiin toukokuun puolivälin paikkeilla”, myyntijohtaja Jussi Lehtonen Konetalo Vainikalta kertoo.

Pääpaino kiinteistönhuollossa ja viherrakentamisessa

”Meillä on vahva usko Giantin menestykseen esimerkiksi kiinteistöpuolella, sillä valmistajan valikoima on laaja ja koneiden käyttömukavuus ja laatu ovat kohdallaan. Pienimmistä koneista alkaen varustukseen kuuluvat poljinajot ja sähköiset suunnanvaihtajat, suuremmissa malleissa työhydrauliikka on toteutettu propoventtiileillä”, Lehtonen kertoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Maantieteellisestä sijainnistamme johtuen alueellamme on vähemmän maatila-asiakkaita, mutta voimme jatkossa myydä Giant-kuormaimia myös maatalouteen. Tässä maahantuojan tuki on hyvä asia, sillä perinteisesti olemme toimineet kiinteistönhoito- ja viherrakennuspuolen yritysten sekä kuluttajien kanssa, kun taas Hyväkoneella on vankka kokemus maatalousasiakkaiden palvelemisesta”, Lehtonen jatkaa. Maatalouspuolelta potentiaalisiksi asiakkaiksi Lehtonen mainitsee muun muassa hevostilat, joita on Etelä-Suomessa paljon.

Uusi jälleenmyyjä nähdään hyvänä asiana myös Hyväkoneella. ”Meillä on aiemmin ollut Giantin myynnissä muutamia yhteistyökumppaneita, mutta Konetalo Vainikka on meille ensimmäinen suuri jälleenmyyjä. On hyvä, että saamme Etelä-Suomeen ammattitaitoisen ja kokeneen jälleenmyyjän, jolla myös huolto pelaa, sillä Etelä-Suomi on aiemmin ollut hieman kaukana Kurikasta katsoen”, Tuomo ja Vesa-Matti Keskimäki Hyväkoneelta kertovat.

Mallisto kehittynyt nopeasti

Hyväkone on toiminut hollantilaisen Giantin maahantuojana vuodesta 2007. Erityisesti viime aikoina mallistojen kehitys on ollut nopeaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Kun aloitimme Giantin kanssa, koneet olivat laadukkaita, mutta eivät esimerkiksi 20 km/h huippunopeudesta johtuen soveltuneet kiinteistökäyttöön kovin hyvin. Kolmisen vuotta sitten esiteltyjen uusien mallien huippunopeudet kasvoivat 35 km/h lukemiin. Myös ohjaamoergonomia on aiempaa parempi ja melutaso on laskenut huomattavasti”, Tuomo kertoo.

”Giantin valmistuksessa käytetään laadukkaita komponentteja. Hydrauliikan komponentteja hankitaan muun muassa Rexrothilta ja Poclainilta, moottorit useimpiin malleihin tulevat Kubotalta. Keskeisissä kohdissa, kuten puomiston nivelissä käytetään reilun kokoisia tappeja ja puslia”, Tuomo jatkaa.

”Suomen myyntiohjelmaan kuuluu tällä hetkellä kuormaimia yhdeksästä eri mallistosta, yhteensä Giant valmistaa pariakymmentä eri mallisarjaa. Tällä hetkellä tuomme maahan malleja alkaen 600 kg painavasta bensiinimoottorisesta liukuohjatusta kuormaimesta aina reilun viiden tonnin painoiseen kuormaimeen asti”, Vesa-Matti kertoo.

Suomeen tuotavat mallit on varusteltu hyvin pitkälti tehtaalla valmiiksi valoineen päivineen. Kiinteistökäyttöön myytävissä koneissa varustus on pääosin hyvin kattava. ”Koneiden vakiovarustus on myös korkealla tasolla, esimerkiksi ilmastointi on Suomessa vakiovaruste ohjaamolla varustetuissa malleissa”, Vesa-Matti jatkaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tavoitteet korkealla

Tämän vuoden koneet on tilattu tehtaalta jo viime vuonna, joten myyntimääriä rajoittaa koneiden saatavuus. ”Tänä vuonna tavoitteena on myydä kaikki koneet, mitä tehdas pystyy toimittamaan”, Lehtonen linjaa. ”Vuositasolla Gianteja on myyty Suomessa noin sata kappaletta, ensi vuonna tuon määrän tuplaaminen voisi olla hyvä päämäärä”, hän jatkaa.

Yksityisessä omistuksessa oleva Tobroco-Giant aloitti koneiden valmistamisen vuonna 1996. Ensimmäisen kuormainmallin valmistus alkoi vuonna 2001. ”Tänä vuonna Giant valmistaa noin 7 100 konetta, mikäli komponenttipula ei vaikuta suunnitelmiin”, Vesa-Matti kertoo.

”Giantin kuormainten lisäksi edustamme Etelä-Suomessa myös Hyväkoneen kotimaisia Camion-työlaitteita. Lisäksi tulemme panostamaan vahvasti Giantin huoltoon ja jälkimarkkinointiin”, Lehtonen muistuttaa. ”Kun olemme rehellisiä itsellemme ja asiakkaillemme, yhteistyö on helppoa”, miehet toteavat yksissä tuumin.

Myyntijohtaja Jussi Lehtonen (vas.) Konetalo Vainikalta sekä Vesa-Matti ja Tuomo Keskimäki Hyväkoneelta ovat tyytyväisiä jälleenmyyntisopimukseen. Kolmikon mukaan asiakaslähtöisyys on tärkeä arvo molemmille yrityksille.
Myyntijohtaja Jussi Lehtonen (vas.) Konetalo Vainikalta sekä Vesa-Matti ja Tuomo Keskimäki Hyväkoneelta ovat tyytyväisiä jälleenmyyntisopimukseen. Kolmikon mukaan asiakaslähtöisyys on tärkeä arvo molemmille yrityksille. Kuva: Tapio Vesterinen