Wihuri ostaa RealMachineryn Suomen toiminnot

Wihuri Oy ostaa RealMachinery-konsernin, johon kuuluvat myös osakeyhtiöt Dae-Tek, RealLift, RealParts, sekä RealRental Finland.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Wihuri Oy ostaa RealMachinery Oy:n ja sen Suomessa toimivien tytäryhtiöiden koko osakekannan. RealMachinery Oy edustaa Suomessa Doosan-, Mecalac- sekä Ammann -maanrakennuskoneita. Konserniin kuuluu myös RealLift Oy, joka myy ja maahantuo Haulotte-, Grove-, Potain- ja Palfinger -henkilönostimia ja nostureita. RealRental Finland Oy tekee maanrakennuskoneiden vuokraustoimintaa.

RealMachinery Oy:n toimintaan kuuluvat myös koneiden varaosa- korjaamo ja huoltopalvelut. Ulkomaiset RealMachinery Oy:n yhtiöt eivät kuulu kauppaan.

Wihurille RealMachineryn hankinta on luonteva siirto palata toista tietä takaisin maanrakennusliiketoimintaan. "Ensisijaisesti on kysymys RealMachineryn henkilöstön ammattitaidon ja asiakassuhteiden siirtymisestä Wihurille", luonnehtii Koneviestin tuoreeltaan tavoittama RealMachineryn toimitusjohtaja Matti Salminen. Yrityskaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia.

Wihurin tekemästä yrityskaupasta on ennakoitavissa, että kyseessä on vuosien mittaisesta pitkälle tulevaisuuteen tähtäävästä liiketoimintakaupasta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Salmisen mukaan yrityskauppa ei vaikuta RealMachineryn liiketoiminnan kehittämisen tiekarttaan. Realmachinery on hänen mukaansa muuttunut reilun vuoden aikana paljon ja yrityskauppa on myös osoitus siitä, että jotain on tehty oikein. "Wihurin yritysosto tuo sekä lisää selkänojaa, uusia tulevaisuuden mahdollisuuksia että lisää vastuuta siitä, että kehittämistä on aktiivisesti jatkettava", Salminen päättää.

Edustusmuutoksia ei tule ja Wihuri jatkaa edelleen John Deere maatalouskoneiden maahantuontia ja vähittäismyyntiä. Myös tytäryhtiöiden henkilönostin ja -nosturimyynti sekä vuokrausliikettoiminta jatkuvat ennallaan.