Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Jeepiltä markkinoille neljä sähköistä mallia vuoteen 2025 mennessä – Jeep Avanger esittelyssä Pariisin autonäyttelyssä

Jeep esittelee ensimmäisen sähköautonsa lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä. Merkin tavoitteena on tulla johtavaksi SUV-brändiksi maailmassa.
Jeepin ensimmäinen sähköauto on Avenger. Auto esitellään 17.10. Pariisin autonäyttelyssä, jonka jälkeen tiedetään tarkemmat tekniset ykstyiskohdat. Suomeen Avenger saapuu ensi vuoden puolella.
Jeepin ensimmäinen sähköauto on Avenger. Auto esitellään 17.10. Pariisin autonäyttelyssä, jonka jälkeen tiedetään tarkemmat tekniset ykstyiskohdat. Suomeen Avenger saapuu ensi vuoden puolella. Kuva: Stellantis

Jeep on julkistanut kattavan suunnitelman seuraavan sukupolven täyssähköisille 4xe-ajoneuvoilleen. Merkin tavoitteena on tulla johtavaksi SUV-brändiksi maailmassa. Euroopassa Jeep on täysin sähköinen vuoteen 2030 mennessä. Jeep Avenger on samalla ensimmäinen merkin neljästä uudesta SUV-täyssähköautosta, jotka lanseerataan Euroopassa vuoteen 2025 mennessä.

Jeep ottaa ensi vuonna merkittävän askeleen, kun se tuo markkinoille Avenger-täyssähköauton Eurooppaan. Kyseessä on ns. B-segmentin SUV, joka hyödyntää Stellantiksen alustaa. Avenger sijoittuu mallistossa Renegaden alapuolelle ja se valmistetaan Tychyn tehtaalla Puolassa. Merkki tavoittelee Avengerille 400 kilometrin sähköistä toimintamatkaa. Malli tarjoaa vaikuttavan maavaran, ylitys- ja lähestymiskulmat sekä modernit ja teknisesti edistyneet sisätilat, joissa on runsaasti tilaa niin matkustajille kuin tavaroillekin. Tarkemmat tekniset tiedot julkaistaan Pariisin autonäyttelyn julkaisun yhteydessä. Suomeen Avenger saapuu ensi vuoden puolella, mutta sen tarkempaa aikataulua tai hinnoittelua ei Jeepin maahantuoja Astrata Finland pysty vielä kertomaan.

Jeep Reconille luvataan Rubiconin maastosuorituskyky. Varusteina mm. e-locker tasauspyörästöt, Select Terrain -pidonhallintajärjestelmä, alustansuojaukset ja vetokoukut.
Jeep Reconille luvataan Rubiconin maastosuorituskyky. Varusteina mm. e-locker tasauspyörästöt, Select Terrain -pidonhallintajärjestelmä, alustansuojaukset ja vetokoukut. Kuva: Stellantis

Seuraavana Avengerin jälkeen lanseerataan kaksi globaalia täyssähköistä mallia Recon ja Wagoneer. Molemmat esitellään ensi vuonna ja tuotanto alkaa vuoden 2024 puolella.