Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Markkinoille Peugeot 2008 -katumaasturi kolmella käyttövoimalla

Peugeot tuo juuri markkinoille tulleen 208:n rinnalle hiukan suuremman 2008 katumaasturin. Erityistä tässä 2008-mallissa on kolmen eri käyttövoiman istuttaminen samalle alustalle. Perinteisten bensiini- ja dieselmoottoreiden ohella uusi 2008 on saatavilla myös täyssähköversiona.
Peugeot 2008 on näppärä ja tyylikäs pieni katumaasturi, mikä on saatavilla kolmella eri voimalinjalla. Kuvan sähköversio on lähes identtinen polttomoottoriversioiden kanssa. Mikäli hinta ja saatavuus ovat kohdillaan, on 2008:lla eväät nousta sähköautojen yhdeksi halutuimmaksi malliksi tyylikkään muotoilun ja hyvien ajo-ominaisuuksien siivittämänä.
Peugeot 2008 on näppärä ja tyylikäs pieni katumaasturi, mikä on saatavilla kolmella eri voimalinjalla. Kuvan sähköversio on lähes identtinen polttomoottoriversioiden kanssa. Mikäli hinta ja saatavuus ovat kohdillaan, on 2008:lla eväät nousta sähköautojen yhdeksi halutuimmaksi malliksi tyylikkään muotoilun ja hyvien ajo-ominaisuuksien siivittämänä. Kuva: Timo Rintakoski
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuonna 2013 ensiesitelty ja vuonna 2016 kasvojenkohotuksen saanut Peugeot 2008 on rakennettu täysin uusiksi. B-SUV -kokoluokan auto pohjautuu hyvin vahvasti juuri markkinoille tulleeseen B-segmentin Peugeot 208 -malliin. Voimakas ilme, sisusta ja tekniikka ovat pääosin yhteneväiset. CMP-perusrakenne, 4.3 metrin kokonaispituus ja 2.6 metrin akseliväli mahdollistaa monipuoliset vaihtoehdot ja kompaktit sisätilat. Lisää tilaa on saatu venyttämällä kokonaispituutta 16 cm edelliseen verrattuna.

Uutta on mm. Peugeot i-Cocpit -ohjaamo, jonka keskiössä ovat 3D-mittaristo ja HD-kosketusnäyttö. Tarjolle tulee nippu kuljettajaa avustavia järjestelmiä, kuten mukautuva vakionopeudensäädin, park assist, aktiivinen kaistavahti, ajolinja-avustin, automaattinen hätäjarrutustoiminto ja älypuhelimen Mirror Screen -toiminto sekä langaton induktiolataus.

Merkittävää näissä molemmissa malleissa on kuitenkin sähköistyminen ja monipuoliset voimalinjavaihtoehdot. Polttomoottoripuolella on tarjolla 1199-kuutioinen kolmisylinterinen bensaturbo kolmessa teholuokassa sekä 1499-kuutioinen nelisylinterinen turbodiesel kahdessa eri teholuokassa. Sekä bensa- että dieselmallit voi valita joko kuusinopeuksisella manuaalivaihteistolla tai kahdeksannopeuksisella EAT8-automaattivaihteistolla varustettuna. Huomioitavaa on, että tarjolle tulee 115 kW tehoinen bensaturbo.

Nyt 2008:n saa myös täyssähköversiona. 100 kW tehoinen sähkömoottori antaa 260 Nm vääntömomentin. Jarrutusenergian talteenotolle on kaksi vaihtoehtoa ja on valittavissa vaihteenvalitsimen kautta. 50 kWh akkupaketin WLTP:n mukainen toimintasäde on noin 310 kilometriä. Akkujen lataus Wallbox-laturilla 8-16 tuntia joko 11 kW kolmivaihdevirralla tai 7,4 kW yksivaihevirralla. Nopeimmillaan saadaan 80 prosentin lataus 100 kW pikalaturilla 30 minuutissa. Lataus voidaan ajastaa joko kosketusnäytön tai älypuhelimen kautta. Akustolla on kahdeksan vuoden tai 160 000 km takuu. Akusto on sijoitettu pohjalevyyn niin, että sisätilat ovat samankokoiset kuin polttomoottoriversiossa. Tavaratilaa on 405 litraa sekä 29 litraa lattian alla ja ohjaamossa 30 litraa kaikissa versioissa. Varustetasoja on neljä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusi Peugeot 2008 saapuu Suomeen niin, että maalis-huhtikuussa aloitetaan polttomoottoriversiolla ja toukokuussa maahan saapuu sähköversiot. Autojen hinnat julkaistaan vuoden vaihteessa.