New Holland esitteli sähkötraktorin prototyypin – 120-hevosvoimainen T4 Electric Power on tulossa tuotantoon loppuvuonna 2023

New Holland on esitellyt autonomiseen työskentelyyn kykenevän sähkötraktorin prototyypin. Eri yhteistyökumppaneiden kanssa kehitetty traktori on tämänhetkisten tietojen mukaan tulossa tuotantoon loppuvuodesta 2023.
New Hollandin T4 Electric Power on 120 hevosvoiman tehon tuottavan akkutraktorin prototyyppi. Valmistaja kertoo, että sarjatuotanto alkaa vuoden 2023 loppupuolella.
New Hollandin T4 Electric Power on 120 hevosvoiman tehon tuottavan akkutraktorin prototyyppi. Valmistaja kertoo, että sarjatuotanto alkaa vuoden 2023 loppupuolella. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

T4 Electric Power saa käyttövoimansa akuista ja tuottaa 120 hevosvoiman tehon, 440 Nm väännön ja 40 km/h huippunopeuden.

Akkukapasiteettia tai akun sijaintia traktorin rungossa yhtiö ei paljasta, mutta akun kerrotaan työtehtävästä riippuen riittävän jopa koko päiväksi ja pikalatauksella se saadaan täyteen noin tunnissa.

Traktorin painoa tai akkukapasiteettia ei ole vielä paljastettu.
Traktorin painoa tai akkukapasiteettia ei ole vielä paljastettu.  Kuva: Valmistaja

Traktorista voidaan ottaa myös virtaa ulos esimerkiksi hitsauskonetta varten. Sähköistettyjen työkoneiden lisäksi traktorissa voidaan käyttää edelleen perinteisiä työkoneita, sillä traktori on varustettu niin työhydrauliikalla kuin voimanotollakin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Traktorin autonomisiin ominaisuuksiin on panostettu vahvasti. Traktori kykenee ajamaan pellolla itsenäisesti. Tätä varten ohjaamo on varustettu antureilla, kameroilla ja tarvittavalla älyllä. Traktori voidaan komentaa töihin joko mobiilisovelluksella, tai se voi seurata muita samaa työtä tekeviä traktoreita synkronoidusti.

T4 Electric Power kykenee autonomiseen työskentelyyn. Tätä varten ohjaamon kulmiin on sijoitettu tarvittavat anturit ja konenäkökamerat.
T4 Electric Power kykenee autonomiseen työskentelyyn. Tätä varten ohjaamon kulmiin on sijoitettu tarvittavat anturit ja konenäkökamerat. Kuva: Valmistaja

Sähkökäytön eduksi kerrotaan muun muassa 90 % polttomoottoritraktoria alempi melutaso sekä selvästi pienempi tärinätaso ohjaamossa. Traktori on myös hyötysuhteeltaan parempi sekä tarjoaa paremmat pidonhallintaominaisuudet kuin vastaava dieseltraktori.

Vastaava Case IH -malli esitellään myöhemmin. Mallisto laajentuu tulevaisuudessa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY