Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Fordin täyssähköisten pakettiautojen valikoima kasvaa – täyssähköisen Ford Transit Customin tuotanto alkaa 2023

Ford Motor Company on vahvistanut, että Ford Transit Customin täyssähköisen version tuotanto alkaa vuonna 2023. Yhtiön kaikki hyötyajoneuvomallit ovat saatavilla joko täyssähköisinä tai ladattavana hybridinä vuoteen 2024 mennessä.
Ford Transit Customin täyssähköversion tuotanto alkaa vuonna 2023. Mallinimeä tai muitakaan tarkempia tietoja ei vielä ole saatavilla. Kuvan ladattava hybridi esiteltiin lokakuussa 2019, ja se on ollut saatavilla noin vuoden ajan.
Ford Transit Customin täyssähköversion tuotanto alkaa vuonna 2023. Mallinimeä tai muitakaan tarkempia tietoja ei vielä ole saatavilla. Kuvan ladattava hybridi esiteltiin lokakuussa 2019, ja se on ollut saatavilla noin vuoden ajan. Kuva: Timo Rintakoski
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ford vahvisti, että seuraavan sukupolven Ford Transit Custom on saatavana myös täyssähköisenä. Mallistoon kuuluvat edelleen myös ladattava hybridi, kevythybridi ja perinteiset polttomoottorimallit.

Uuteen Custom-mallistoon kuuluvat sekä Transit Custom -pakettiauto että Tourneo Custom -tila-auto, ja niiden tuotanto alkaa vuonna 2023. Transit Customit valmistetaan Ford Otosanin tehtaalla Turkin Kocaelissa, missä tullaan valmistamaan myös Volkswagenin seuraavan sukupolven tonnikokoluokan pakettiauto. Transit Customin tuotekehityksestä ja valmistuksesta vastaa Ford.

Viime syksynä esitellyn E-Transitin tuotanto alkaa vuoden 2022 alkupuolella, jolloin se tulee myös saataville Suomeen.

Ford Otosan ilmoitti joulukuussa 2020 investoivansa yli 2 miljardia dollaria Kocaelin tehtaaseen nostaakseen autojen ja akkujen valmistuskapasiteettia. Tehtaalle on tarkoitus palkata noin 3000 henkilöä lisää.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

“Aloitamme tänään uuden strategisen investoinnin, joka muokkaa osaltaan autoteollisuuden tulevaisuutta. Muutamme Kocaelin tehtaamme Turkin ensimmäiseksi ja ainoaksi integroiduksi sähköautojen ja akkujen kokoonpanolaitokseksi. Olemme innoissamme ja ylpeitä siitä, että olemme mukana luomassa ekosysteemiä, joka toimii tulevaisuudessa mallina muille,” sanoo Ali Koç, Chairman, Ford Otosan, ja Vice Chairman, Koç Holding Board of Directors.

Ford Otosanin Kocaelin tehdas on avattu vuonna 2001. Siellä on valmistettu vuodesta 2004 lähtien Fordin johdolla Ford Transit Custom -malleja ja 2-tonnista Transitia. Ford Otosan valmistaa Turkissa yhteensä noin 85 prosenttia Transit-malliston tuotteista.