Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Same Deutz-Fahr keskittyy traktoreihin ja puimureihin

Same Deutz-Fahrin uusi, liki 90 miljoonaa euroa maksanut Lauingenin-tehdas otettiin vastikään käyttöön. Uutta tuotantotilaa on kaikkiaan 4,2 hehtaaria.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Täydellä kapasiteetilla kokoonpanolinjalta valmistuu traktori tai puimuri joka 12. minuutti. Konekohtainen kokoonpanoaika on keskimäärin 16 tuntia. Suunnitelmien mukaan tehtaalta lähtee 5000–6000 yli 120 hv:n traktoria vuodessa.

Tehtaan yhteyteen on rakennettu myös hulppea Deutz-Fahr Arena -vierailukeskus, jossa on kauppa, ravintola ja museo sekä modernit koulutustilat, elokuvateatteri ja näyttelyhalli.

Same Deutz-Fahr kulkee vastavirtaan: ei aio “fullineriksi”, vaan keskittyy valmistamaan traktoreita ja puimureita. Tämän vuoksi se myös sanoi irti yhteistyösopimuksensa nurmikonevalmistuksesta Kvernelandin kanssa.

“Kun valmistamme vain puimureita ja traktoreita, kauppiaamme ovat vapaita täydentämään konevalikoimansa paikallisiin oloihin parhaimmin soveltuvimmilla tuotteilla”, myyntijohtaja Rainer Morgenstern sanoi tehtaan vihkiäisissä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Avajaisissa puhuneen Same Deutz-Fahrin pääjohtaja Lodovico Bussolati julkisti konsernin viime vuotta koskevat tulosluvut.

Liikevaihto laski hienoisesti edellisvuodesta eli 1,37 miljardiin euroon 1,39 miljardista. Vähäistä notkahdusta selittää parempi myynti EU-alueen ulkopuolella. EU-maissa yhteenlaskettu liikevaihto aleni edellisvuoden 936 miljoonasta 871 miljoonaan euroon. Myös liikevoitto pysyi lähes ennallaan, 119 miljoonana eurona (127 milj. v. 2015) ja liiketulosprosentti 8,7:ssä (9,2). Tuotekehitykseen aktivoitiin 65 miljoonaa euroa eli 4,8 prosenttia liikevaihdosta.

Tulevaisuuden tavoitteena on 1,6 miljardin euron liikevaihto v. 2020. Deutz-Fahrin osuus on 63 prosenttia, Samen 16, Lamborghinin 7. Bussolatin mukaan S D-F:ltä ei tule suurta roottoripuimuria. “Tällä hetkellä kehitämme suorituskykyistä kohlinmallia.”