Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kippaava lavavarustus laajentaa Kesla 144 -metsäperävaunun käyttökohteita

Kesla on tuonut lisävarustevalikoimaansa forestCombi-lavavarustuksen, joka laajentaa metsäperävaunujen käyttöalueita monipuolisempaan käyttöön. Yksi käyttökohde on esimerkiksi oksineen korjattavan puutavaran korjuu kaupunkialueilta.
Kuva: Kesla Oyj
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusi Kesla forestCombi -lavavarustus on toteutettu mahdollisimman helposti irrotettavaksi ja kytkettäväksi varusteeksi. Lavassa on omat tukijalkansa, joiden varaan se nostetaan omilla nostosylintereillään. Lavavarustus on saatavilla järeimpään 144 -mallistoon, riippumatta vaunun vetojärjestelmästä. Lavavarustus apurunkoineen kiinnitetään metsäperävaunun rungon karikoiden kiinnityspisteisiin. Kaksi kippisylinteriä on kiinni apurungossa, kuten myös lavan alaslaskeutumisen varmistava apusylinterikin. Lavassa on hydraulisesti käytettävä täyskorkea takalaita. Korkealaitaisen lavan tilavuus on 23 m3 ja sen etureunat ovat alaspäin viistetyt, jotta mahdollisen aisakiinnitteisen kuormaajan liikeradat ovat laajemmat.

Lavavarustuksen käyttökohteet ovat laajat. Taajama- sekä tiealueilla usein vaaditaan energiakokopuun kuljetus laidallisella lavalla, maatilakäytössä lavavarustus toimii esimerkiksi kuormaajalla käsiteltävien paalien kuljetuksessa, sekä myös puintiajan viljan kuljetuksissa.