Prosilvalta uusi kevyempi S3-harvesterimalli

Ruovedellä metsäkoneita valmistava Prosilva Oy on julkistanut uuden harvesterimallin. Uusi S3 laajentaa mallistoa kevyempään kokoluokkaan päin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Prosilvan S-harvesterimallisto on tähän asti kattanut kolme mallia. S4 on nelipyöräinen versio, S5 keskikokoisilla eturenkailla varustettu 6-pyöräinen malli. Järein ja suurin on S6, jossa eturungon telissä ainutlaatuisesti korkeat 34" vannekoon renkaat.

Nyt mallisto laajenee S4 kanssa samaan painoluokkaan sijoittuvalla 6-pyöräisellä S3 mallilla. Mallin painoa on saatu pudotettua yksinkertaistetummalla rakenteella, sekä kevyemmällä etutelin rakenteella ja 22.5" rengaskoolla. Silti takarenkaina käytetään edelleen korkeampia 34" renkaita. "Monesti pienempipyöräisten koneiden ongelmaksi on mainittu eturenkaiden heikompi etenemiskyky, tässä koneessa on nyt sellaiset napamoottorit ja renkaat takana, jotka työntävät taatusti konetta eteenpäin", toteaa ratkaisusta Prosilvan toimitusjohtaja Keijo Ojala. "Samalla näkyvyys eteenpäin paranee, koska matalammat renkaat peittävät vähemmän näkyvyyttä".

Painoksi on punnittu ilman varusteita vain 15 700 kiloa. Nosturiksi on saatavissa maksimissaan 11 metrin ulottuman Kesla tai Logmer, hakkuupäävaihtoehtoja on kuudelta merkiltä. Keveydestä huolimatta S3 on varustettu 186 kW Cummins moottorilla ja sen hydrauliikan maksimituotto on peräti 448 l/min, matalalla 1 600 kierroksella.