Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Same Deutz-Fahr muutti nimensä

Yhteenliittymien seurauksena syntynyt hieman hankalalta kuulostava ja pitkä valmistajanimi Same Deutz-Fahr on nykyisin lyhyesti ja ytimekkäästi kolmen kirjaimen sarja: SDF.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuoden 2015 päättyminen toi uuden nimen konevalmistuksen sektorille. Italiassa Trevigliossa pääkonttoriaan pitävä Same Deutz-Fahr päätyi muuttamaan virallisen nimensä vanhan nimen alkukirjaimista koostuvaksi kolmen kirjaimen sarjaksi SDF.

Same Deutz-Fahr on ollut nykymuodossaan olemassa vuodesta 1995 alkaen. Varsinaisesti yhtiön syntyjuuret ulottuvat vuoteen 1942, jolloin Società Accomandita Motori Endotermici (SAME) perustettiin Treviglioon. Samen ensimmäinen yritysoston kautta tapahtunut laajeneminen oli Lamborghini Trattori S.p.A:n osto vuonna 1973.

Sveitsiläisen Hurlimanin osto oli vuorossa 1979. Tämän jälkeen yhtiön nimeksi tuli SAME-Lamborghini-Hürlimann (S-L-H). Tämä nimi oli käytössä vuoteen 1995 asti, kunnes yhtiö hankki vielä saksalaisen traktorivalmistajan Deutz-Fahrin.

Same Deutz-Fahr hankki vuonna 2003 10 prosentin osuuden suomalaisesta Sampo-Rosenlewista, mutta luopui sittemmin tästä ostoksestaan. SDF:llä on nykyisin noin 4 300 työntekijää ja se valmistaa traktoreita Italiassa, Saksassa, Intiassa, Turkissa ja Kiinassa sekä eräitä muita maatalouskoneita Ranskassa ja Kroatiassa.