Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Pienmetsäkoneisiin suuri sijoitus - Valko-Venäjälle suuri Vimek-metsäkoneiden kauppa

Valko-Venäjän valtion metsien hoidosta vastaava paikallinen hallinto on saanut Maailmanpankilta lainan, jolla tuetaan valtion halua kehittää metsiensä hoitoa ympäristöystävällisempään suuntaan. Lainalla hankitaan suuri määrä kevyitä Vimek -metsäkoneita.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruotsalainen metsäkonevalmistaja Vimek on kevyiden metsäkoneiden  johtava valmistaja. Viime vuonna Vimek teki koko historiansa suurimman tuotannon ja valmisti 70 konetta, liikevaihtoa kertyi 62,5 miljoonaa kruunua. Puolet koneista toimitettiin pohjoismaihin, toinen puoli muualle Eurooppaan.

Nyt Vimek on tehnyt historiansa suurimman kaupan Valko-Venäjälle, jonne yritys on jo aikaisemmin toimittanut 12 konetta. Solmittu kauppa on todella merkittävä, sillä se käsittää 126 konetta ja on arvoltaan 160 miljoonaa kruunua. Koneista 74 kappaletta on Vimek 404 T6 -harvestereita ja 52 kappaletta Vimek 610.2 -kuormatraktoreita.

Nyt solmittu kauppa varmistui Maailmanpankin takaaman 40 miljoonan euron lainan avulla. Tarjouskilpailussa oli mukana seitsemän metsäkonevalmistajaa. Kaupan koneet toimitetaan kolmen vuoden aikana. Kauppaan sisältyy myös jälkimarkkinoinnin hoitaminen ja koulutus, jonka vuoksi Vimek rekrytoi lisää työvoimaa.