Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Forstmanin edustus Konetalo Vainikalle

Forstman metsäperävaunut ja -kuormaimet sopivat kokonsa puolesta Solis-traktoreiden pariksi. Mallistossa on myös ikoninen klapikone.
Konetalo Vainikka näkee, että Forstmanin metsävaunut ja -kuormaimet sopivat hyvin pientraktoreiden pariksi.
Konetalo Vainikka näkee, että Forstmanin metsävaunut ja -kuormaimet sopivat hyvin pientraktoreiden pariksi. Kuva: Maahantuoja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Konetalo Vainikka aloittaa virolaisen Forstman Baltic Oü:n valmistamien Forstman-metsäperävaunujen ja kuormainten edustuksen ja maahantuonnin. Metsäperävaunumalliston kantavuudet ovat 2,5 – 6 tonnia ja kuormainten ulottuvuudet 3 – 5 m.

Konetalo Vainikan myyntijohtaja Jussi Lehtosen mukaan pienikokoisten metsäkuormainten ja -perävaunujen markkinoilla tarjoajia on vähemmän kuin ns. isäntälinjan koneissa. Pienikokoiset metsäkoneet sopivat hyvin kokonsa puolesta Konetalo Vainikan edustamien Solis-traktoreiden pariksi. ”Nämä sopivat kotitarveajoon ja tuulenkaatojen keruuseen esimerkiksi paikoissa, joissa ympäristösyistä halutaan ajaa mahdollisimman kevyellä kalustolla.”

Forstmanin valikoimaan kuuluu myös traktorikäyttöinen ympäripyörivällä giljotiinilla katkaiseva klapikone, jota on valmistettu takavuosina useamman yrityksen toimesta. Kone tunnetaan nimellä Klapi-Tuiko. Lehtonen toteaakin, että kone on oikein sopiva kotitarvepolttopuiden tekijälle ja kimppakoneeksi.

Lehtosen mukaan Forstman on muuttamassa klapikoneen välityksiä hitaammaksi, jotta sitä voidaan pyörittää pienemmilläkin Solis-traktoreilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY