Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

DS-mallisto on nyt sähköinen

PSA:n luksusmerkiksi brändätty DS on nyt saanut kaikkiin markkinoilla oleviin versioihin sähköisen voimalinjan. Mallisto käsittää nyt täyssähköisen DS 3 Crossback E-Tensen ja DS 7 Crossback 4x4 E-Tense ladattavan hybridin.
Formula E toimii testilaboratoriona DS:n sähköisille malleille. Uusia tekniikoita testataan kilparadoilla ennen kuin ne tuodaan tuotantomalleihin.
Formula E toimii testilaboratoriona DS:n sähköisille malleille. Uusia tekniikoita testataan kilparadoilla ennen kuin ne tuodaan tuotantomalleihin. Kuva: Timo Rintakoski
DS-mallistossa, myös sähköisissä, on 7 vuoden takuu ilman kilometrirajaa.
DS-mallistossa, myös sähköisissä, on 7 vuoden takuu ilman kilometrirajaa. Kuva: Timo Rintakoski

Kireät päästötavoitteet ohjaavat nyt kaikkien autovalmistajien tekemisiä hyvin voimakkaasti. Sähköiset ratkaisut ovat nyt se keino, joiden avulla päästörajat voidaan tavoittaa. Sähköön luottaa myös DS, jonka kaikkiin malleihin on tarjolla joko täyssähköinen tai ladattava hybridi.

DS 3 Crossback E-Tense on B-segmentin SUV, mikä on ollut saatavilla kolmella eri tehoisella bensiinimoottorilla. Nyt tarjolle tulee täyssähköisellä voimalinjalla varustettu versio. Voimalinja käsittää 100 kW tehoisen ja 260 Nm vääntävän sähkömoottorin sekä 50 kWh Lithium ion -akun. Toimintamatkaksi luvataan 320 kilometriä. Lämpöpumppu antaa 50 km toimintamatkaedun.

Ajotiloja on kolme ja regenerointi on kaksivaiheinen. Latausaika 32A latausasemalla 0-100 % tasolle on 8 tuntia. Hinnat alkavat 41 391 eurosta ja toimitukset alkavat touko-kesäkuun tienoilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nelivetoinen lataushybridi

DS 7 on tarjolla etuvetoisten bensiini- ja dieselvaihtoehtojen lisäksi nelivetoisena plug-in-hybridinä. E-Tense 4x4 -mallin voimalinja muodostuu 1,6 litraisesta, 147 kW tehoisesta bensiiniturbosta sekä kahdesta, edessä olevasta 80 kW ja taka-akselistossa sijaitsevasta 81 kW tehoisesta sähkömoottorista. Voima välittyy etuakselistolle kahdeksannopeuksisen automaattivaihteiston kautta ja taka-akselilla sähkömoottorin välityksellä.

Akkuna 13,2 kWh Lithium ion -akku. 32 kWh Wallbox-laturilla latausaika on noin kaksi tuntia. Toimintasäde sähköllä ajettaessa on enintään 63 kilometriä ja co2-päästöt ovat 31 g/km. Maavaraa löytyy 190 mm jarrullisen perävaunumassan ollessa 1250 kg. DS 7 Crossback E-Tense asiakastoimitukset ovat alkaneet ja hinnat lähtevät 54 339 eurosta.