Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Maarakennuskonemyynti notkahti vuoden 2020 aikana

Teknisen Kaupan Liitto ry:n tilastot kertovat Covid-19-pandemian vaikuttaneen vuonna 2020 myös maarakennuskonekauppaan. Pudotusta edellisvuoteen verrattuna oli 21,7 %.
Kuva: Arto Turpeinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusia koneita luovutettiin 1766 kappaletta. Tätä vähemmän koneita on aiemmin myyty vuonna 2015. Syvin kuoppa koettiin vuoteen 2008 ulottuvan tilaston mukaan 2009, jolloin lukema oli 1268 yksikköä.

Pahiten notkahti kurottajien ja liukuohjattujen kuormainten myynti. Lukemat olivat molemmissa koneryhmissä yli 45 % pakkasen puolella. Kurottajia luovutettiin 64 kappaletta ja liukuohjattuja kuormaajia 20.

Kappalemääräisesti suurimman myynnin saavuttivat tela-alustaiset kaivukoneet. 824 koneen määrässä oli edellisvuoteen verrattuna pudotusta 19 %.

Mollivoittoisia myyntilukemia piristävät dumpperit sekä traktorikaivurit/yhdistelmäkoneet, joiden kauppa piristyi plussan puolelle. Kappalemäärät ovat kuitenkin suhteellisen pieniä: 15 ja 28 konetta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tilasto perustuu Teknisen Kaupan Liiton jäsenyritysten ilmoittamiin myyntimääriin. Mukana on 18 yrityksen ilmoittamat tiedot.