DeLavalilta uusi lypsyrobotti ja rehunsiirtäjärobotti

DeLaval esitteli uuden version VMS-lypsyrobotistaan. V300 -lypsyrobotti on kokenut perusteellisen uudistuksen. Samalla näki päivänvalon uusi OptiDuo -rehunsiirtäjärobotti.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

DeLaval esitteli uuden lypsyrobottimallinsa, V300:n tällä viikolla ympäri Eurooppaa järjestetyissä lanseeraustapahtumissa. Samalla DeLaval esitteli markkinoille kokonaan uuden konemallinsa, rehunsiirtäjärobotti OptiDuon.

VMS V300 on ulkoisesti hyvin paljon edeltäjänsä näköinen, mutta DeLavalin mukaan robotin sisuskaluista on uudistettu jopa 80 %. Uudessa mallissa erityistä huomiota on kiinnitetty kiinnitysnopeuteen, jota on saatu oleellisesti parannettua uudella 3D-kamerajärjestelmällä. Alun perin automaattilypsykaruselli AMR:iin kehitettyä InSight-kamerajärjestelmää on kehitetty edelleen ja jatkossa sekä VMS:t että AMR:t varustetaan samalla kamerajärjestelmällä.

VMS V300 tulee myyntiin heti ja aluksi VMS Classicia ja V300:a myydään rinnakkain. VMS Classicin valmistus ja myynti aiotaan kuitenkin lopettaa nopealla aikataululla, kertoo DeLavalin lypsyjärjestelmistä vastaava varatoimitusjohtaja Jonas Hällman.

DeLaval lanseerasi myös uuden OptiDuo-rehunsiirtäjärobotin. Robotti liikkuu ruokintapöydällä sen pintaan upotettua induktiokaapelia seuraten. Rehun siirron lisäksi OptiDuo myös kääntää ja sekoittaa rehua etuosassa olevan ruuvin avulla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Aiheesta enemmän Koneviestin numerossa 10!