Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Altian rehunjalostusliiketoiminta siirtyy A-Rehulle

Altia Oyj:n ja A-Rehu Oy:n tekemän sopimuksen mukaisesti koko Altian rehunjalostuksen liiketoiminta siirtyy A-Rehulle 1.4. alkaen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

A-Rehu vastaa Altian etanoli- ja tärkkelysprosesseissa syntyvien raaka-ainejakeiden jatkokäsittelystä. Jakeet jalostetaan edelleen sikojen ja nautojen kuitu- ja valkuaisrehuiksi.

Etanoli- ja tärkkelysprosessien sivutuotteita on jalostettu eläinten rehuksi jo 1980-luvun lopulta lähtien. A-Rehu ja sen edeltäjät ovat olleet mukana rehukomponenttikaupassa alusta asti, sillä A-Rehun yhdessä suomalaisten kotieläintilojen kanssa omistavan Atrian rehuliiketoiminta syntyi aikoinaan hyödyntämään Oy Alko Ab:n sivutuotteita. Altia erotettiin vuonna 1999 Alkosta itsenäiseksi valtion omistamaksi alkoholintuottajaksi ja maahantuojaksi.

A-Rehu tarttui tilaisuuteen, kun Altian rehunjalostus tuli myyntiin. "Kun A-Rehulle tarjoutui tilaisuus ostaa Altian rehunjalostuksen liiketoiminta, totesimme sen tukevan samalla tontilla sijaitsevaa omaa rehuliiketoimintaamme erinomaisesti", A-Rehun toimitusjohtaja Jari Leija kertoo. A-Rehulta kerrotaan myös, että kaupan myötä yritys pystyy edelleen kehittämään koko suomalaista eläinten komponenttiruokintaa.