Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sadas Horsch Suomeen

Y-Agron ja Horschin yhteistyö alkoi vuonna 2007, ja heinäkuussa 2015 Suomessa luovutettiin sadas Horsch uudelle omistajalle.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Y-Agron ja Horschin yhteistyö alkoi vuonna 2007. Horschin myynti on sujunut Suomessa hyvin, sillä sadas Horsch-kylvölannoitin luovutettiin heinäkuussa 2015 hollolalaiselle Hannu Iisakkilalle (kuvassa).

Iisakkilan hankkima Horsch Pronto 4 DC:n työleveys on neljä ja kuljetusleveys kolme metriä. Koneella tullaan kylvämään sekä omia että yhteistyötilojen peltoja, minkä vuoksi kapea kuljetusleveys oli tärkeä valintaperuste. Iisakkilalla on myös Horsch Joker 5 RT -lautasmuokkain, josta saadut hyvät kokemukset painoivat kylvökoneen valinnassa.

Horschin myyntijohtaja Traugott Horsch totesti luovutustilaisuudessa, että Horchin menestys Suomen markkinoilla ja asiakkailta saatu palaute ovat yllättäneet valmistajan positiivisesti. Suomalaiset viljelijät ovat teknisesti taitavia ja heillä on selkeä käsitys oman tilansa konekannan kehitystarpeesta.

Lahden ja Turun lähiseudut ovat tuotepäällikkö Tomi Aaltosen mukaan vahvinta Horschin aluetta, mutta kiinnostus on kasvussa myös Pohjanmaalla, jossa Y-Agro järjesti keväällä useita työnäytöksiä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Iisakkilan hankkima Horsch on varustettu erillisillä kylvövantailla. Koneviesti kokeili vastaavaa, mutta lannoitteen ja siemenet saman vantaan kautta kylvävää konetta viime keväänä. Kerromme käyttökokemuksista tulevan syksyn kylvö- ja muokkausnumerossa.