Hyundai Suomen Telakoneen edustuksessa jo 20 vuotta

Suomen Telakoneen Markku Rautionmaa aloitti konemyyjän uransa jo vuonna 1974. Vuosien varrella kokemusta kertyi monenlaisista kaupoista, kunnes vuonna 1997 yrityksen omistuspohjaa laajennettiin muiden Rautionmaan veljesten liityttyä mukaan ja nykyinen Suomen Telakone sai alkunsa. Samalla aloitettiin myös Hyundai-maarakennuskoneiden maahantuonti. Merkkiä oli tuotu pienimuotoisesti maahan jo aiemmin, mutta Telakoneen myötä Hyundai saavutti laajempaa suosiota.
"Hyundai sai jo alkuvaiheissa varsin positiivisen vastaanoton. Vuosien varrella olemme solmineet kestäviä asiakassuhteita. Osa yrityksistä hankkii meiltä koneita jo toisessa sukupolvessa", Rautionmaa kertoo.
Hyundain konevalikoima sisältää tela- ja pyöräalustaisia kaivukoneita erittäin monissa kokoluokissa. Suurin kaivukone on 118-tonninen. Merkillä on yhteistyötä myös CNH:n kanssa, jonka myötä osa Casen pienistä kaivukoneista ovat Hyundain valmistamia.
Vaikka alkuvaiheissa korealaismerkkeihin saattoi kohdistua ennakkoluuloja, niin Hyundai onnistui vakiinnuttamaan paikkansa nopeasti. "Kahdessa vuosikymmenessä Suomen Telakone on myynyt yhteensä 2000 uutta Hyundaita. Nykyään myymme tasaisesti noin 100 uutta konetta vuodessa. Käytettyjä koneita menee 200–300 konetta vuosittain", Rautionmaa toteaa.
Kokenut konekauppias toteaa alan muuttuneen varsin paljon vuosien varrella. "Digitalisaation myötä koneisiin on tullut lisää elektroniikkaa, mutta internet on muuttanut myös kaupankäynnin muotoja. Sähköistymisen myötä yhteydenottoja tulee yhä enemmän internetin kautta, jossa esim. hintojen vertailu on helppoa. Nykyään kynnys koneen ostamiseen on alhainen, sillä tällä hetkellä korot ovat todella matalalla, mikä on kannustanut erityisesti nuoria yrittäjiä konekaupoille. Toisaalta myös leasing-sopimukset ovat helpottaneet ensikoneen hankintaa", Rautionmaa kertoo.
Osaston luetuimmat
- LH-Osa Turun Konekeskukselle
- Echon moottorisahauutuudet saatu Koneviestin kokeiluun
- Rajattoman pyörimisen salliva harvesterirotaattori Ponsse HH360 syntyi yhteistyössä Black Bruinin kanssa
- Energiapuukaupassa hinnat nousussa 2022 – halvempaa latvusmassaa ostettiin enemmän kuin karsittua rankaa
- Stora Enso auttaa uusia yrittäjiä alkuun – yrittäjäksi alkava saa sopimuksen, tukitoiminnot ja vuokrakoneet neljäksi vuodeksi
- Valio maksaa lisähintaa vastuullisesti tuotetusta maidosta
- Vetymoottorit yleistyvät – Hyundai Doosan Infracoren moottori sarjatuotantoon