Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tartu Ferguson-haasteeseen

Viime kesän näyttelyissä kasaustiimi onnistui kapteeni Arto Haapakorven johdolla kasaamaan Ferguson-traktorin parhaimmillaan ajassa 9:57. Ensi kesän Farmari-näyttelyyn odotetaan uusia haastajia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Alun perin Idea Fergusonin kasausprojektiin tuli irlantilaisilta alan harrastajilta, jotka ovat jo vuosien ajan hioneet taitojaan Fergusonin nopeassa kasaamisessa ja saaneet traktorin toimintakuntoiseksi reilussa seitsemässä minuutissa. Okra-näyttelyssä sama onnistui suomalaisryhmältä melko lyhyen harjoittelun jälkeen ajassa 10:27 ja Rauta & Petrooli -tapahtumassa petrattiin lukemiin 9:57. Parantamisen varaa siis vielä jäi. Nyt onkin aika heittää ilmoille Ferguson-haaste, eli löytyykö tästä maasta ryhmää, joka uskaltaa kokeilla Fergun kokoamista Farmari-näyttelyssä Artsin porukkaa nopeammin. Tarkempaa tietoa kisaan osallistumisesta voi alustavasti tiedustella Kimmo Kotalta, puh. 040 824 5988.

Kisassa on tarkat säännöt, joita käsiteltiin Koneviestin numerossa 3/2016 , mutta tässä vielä lyhyt kertaus: Joukkueeseen voi kuulua neljä henkilöä, jotka saavat käyttää kasausvaiheessa pelkästään käsityövälineitä, kuten kampi- ja räikkävääntimiä, räikällä varustettuja lenkkiavaimia ja meisseleitä, mutta niin sanotut ruuvipumput ovat kiellettyjä, samoin sähkö- ja paineilmakäyttöiset työkalut. Purkuvaiheessa ei ole välinerajoituksia.