Suomalainen startup-yritys Aurora Powertrains aloittaa sähköisten moottorikelkkojen toimitukset norjalaiselle Hurtigruten Svalbardille

Suomalaisen sähkömoottorikelkan eSledin valmistaja Aurora Powertrains Ltd on aloittanut yhteistyön norjalaisen Hurtigruten Svalbardin kanssa. Hurtigruten Svalbard on osa maailman johtavaa elämysmatkojen järjestävää yritystä Hurtigrutenia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yritykset ovat tehneet sopimuksen kahdeksan akkukäyttöisen eSled-moottorikelkan toimittamisesta tulevaa talvikautta varten. Kauppa merkitsee aikakauden alkua uusille päästövapaille moottorikelkoille.

”Hurtigruten on maailman vihrein risteily- ja matkanjärjestäjä, joka on jo investoinut miljardeja akkukäyttöisiin aluksiin ja vihreään tekniikkaan. Tämä kumppanuus on luonnollinen jatko heidän kestävän kehityksen politiikalleen”, Aurora Powertrainsin toimitusjohtaja Ari Karjalainen sanoo.

Keväällä tehtyjen koeajojen jälkeen Hurtigruten Scaldbard vakuuttui eSledin toiminnasta ja hankinnasta. Yritys aikoo aloittaa eSled-safarit Svaldbardissa joulukuun alussa 2019. Kaupan myötä Hurtigruten Svaldbard on maailman ensimmäinen kestävän kehityksen mukaisten kelkkasafarien tarjoaja Aurora Powertrainsin lisäksi.

Ennen tätä sopimusta vuonna 2017 perustettu rovaniemeläinen Aurora Powertrains Ltd valmisti eSeld-kelkkoja omaa safaritoimintaansa varten. Tähän mennessä kelkkoja on valmistettu 25 kappaletta, ja niitä on käytetty kelkkasafareilla ja mainostettu seikkailubrändi Aurora eMotionin avulla. Moottorikelkkasafarit ovat toimineet kehitysvaiheessa myös eSled-kelkkojen testiympäristönä. Asiakkaiden antama palaute on rohkaissut yritystä aloittamaan eSledin valmistuksen ja markkinoinnin myös muiden safarimatkoja tarjoavien yrityksen käyttöön. Julkinen myynti ja mallisto esitellään lähiaikoina.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Aurora Powertrainsin globaali tavoite on tehdä ”moottorikelkkailu ladattavaksi”

eSled-kelkoissa akku ja voimansiirto moottoreineen sijoitetaan BRP Finlandin valmistamaan moottorikelkan runkoon. ”Keskitymme tiukasti sähkökäyttöisen voimansiirron kehittämiseen. Emme ole niinkään kiinnostuneita alustan suunnittelusta uudelleen. Moottorikelkkainsinöörit ovat viimeistelleet moottorikelkka-alustoja jo vuosikymmenien ajan, ja me käytämme yhtä parhaimmista kaupallisesti saatavissa olevista moottorikelkkarungoista”, kertoo Aurora Powertrains LTD:n toimitusjohtaja Ari Karjalainen.

”Sähkökäyttöisessä koneessa uusin tekniikka on yhdistetty kiinteisiin ohjelmistoihin, sähköiseen ja mekaaniseen suunnitteluun. Uskomme, että olemme saavuttaneet optimaalisen yhdistelmän moottorikelkkamarkkinoille pääsemiseksi”, Ari Karjalainen lisää.