Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ponsse EV1 esiteltiin — sähköä käyttävän kuormatraktorin konsepti pyrkii vähentämään polttoaineenkulutusta

Ponsse ja Epec ovat esitelleet sähköä käyttävän kuormatraktorin teknologiakonseptin.
Kuva: Valmistaja

Ponsse tarjoaa vastuullisia puunkorjuuratkaisuja asiakastarpeita tarkasti kuunnellen, ja haluaa olla edelläkävijä metsäkoneteknologian kehittäjänä. Ponsse tavoittelee toiminnassaan ja ratkaisuissaan hiilineutraaliutta. EV1-teknologialanseeraus on osa tätä yhtiön strategiaa ja yksi askel kohti hiilineutraaliuden tavoitetta.

Ponsse EV1 -konsepti on kehitetty Ponssen ajokoneiden suosituimman kokoluokan, 15 tonnin kuormankantokyvyn kuormatraktoriin. Projekti käynnistettiin vuonna 2019, kun Ponsse ja Epec ryhtyivät yhdessä tutkimaan vastuullisia ja kestävän kehityksen mukaisia voimanlähderatkaisuja.

Sen hydraulinen voimansiirron osa ja nosturihydrauliikan toiminta on muutettu sähkötoimiseksi. Koneen ajovoimansiirto toimii pelkästään akuista saatavalla energialla. Akuston lataamiseen käytetään Range Extenderia, joka on tässä vaiheessa kehitystyötä polttomoottorikäyttöinen. Tavoitteena on, että teknologialla saavutetaan selkeästi polttoaineenkulutuksen alentuminen.

Konseptikoneessa on uusi Epec Flow -järjestelmäratkaisu, joka sisältää sähkökäyttöisen voimalinjan ja tehonjakoyksikön sekä voimalinjan ohjausyksikön. Metsäkoneeseen asennettuna järjestelmä tulee kaupallisesti saataville myöhemmin, mutta nyt sitä on mahdollista hyödyntää hyötyajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden sähköistämisessä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suurelle yleisölle Ponsse EV1 esitellään FinnMetko 2022 -näyttelyssä, 1.9. – 3.9.2022 Jämsässä.