Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ohjelmistojen myynti on John Deeren tulevaisuuden liiketoimintaa

John Deere on kertonut, että ohjelmistomyynti tulee olemaan yhä tärkeämpi osa yhtiön liiketoimintaa.
John Deere tiedotti, että se muuttaa liiketoimintansa kohti ohjelmistojen myyntiä. Kuvistuskuva.
John Deere tiedotti, että se muuttaa liiketoimintansa kohti ohjelmistojen myyntiä. Kuvistuskuva. Kuva: Valmistaja

John Deere pyrkii muuttamaan liiketoimintansa painopistettä kohti ohjelmistojen myyntiä. Yhtiön toimitusjohtaja John May sanoi talouslehti Wall Street Journalin haastattelussa syyskuun alkupuolella, että John Deere tähtää saavansa softaliiketoiminnalla vähintään 10 % tuloistaan tämän vuosikymmenen loppuun mennessä. Pääsyy tähän on, että ohjelmistomyynnillä saadaan noin kolminkertainen kate verrattuna koneiden valmistukseen.

Viimeisen 10 vuoden aikana JD on tehnyt eräitä koneautomaatioon, koneoppimiseen ja ohjelmistokehitykseen liittyviä yritysostoja sekä kehittänyt itse uusia ohjelmistopalveluita maatalousasiakkailleen.

JD julkaisi ensimmäiset FarmSight-nimellä tarjottavat ohjelmistopalvelut reilut toistakymmentä vuotta sitten. FarmSightin avulla maatilalla pystyttiin keskitetysti seuraamaan eri koneista kerättyä ja taltioitua tietoa. FarmSight sisältää nykyisin useita eri tasoisia ja eri tarkoituksiin kehitettyjä palvelukokonaisuuksia.

John Deere Operations Center -tili muodostaa käyttöliittymän, jonka kautta voi perustasolla tarkastella koneisiin liittyviä tavanomaisia tietoa kuten käyttöaikaa, polttoaineen kulutusta ja tietysti myös sijaintia. Koneisiin asennettujen anturien tuottamat tiedot siirretään matkapuhelinverkossa toimivan JDLink-yhteyden kautta JD:n tietokantoihin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

John Deere on viime aikoina markkinoinut voimallisesti langatonta JDLink-yhteyttä amerikkalaisille asiakkailleen. JD:n tavoitteena on, että sen tietokantoihin tullaan keräämään käytännön kasvi- ja satotietoa tietoa vähintään puolentoista miljoonan yhtiön myymän koneen avulla.

Tietomassan keräämisen tavoitteena on todennäköisesti ainakin tuottaa koneoppimisen kautta perustietoa koneautomaation toimintaa varten. Tämän vuoden alussa JD esitteli autonomiseen työskentelyyn kykenevän traktori-muokkainyhdistelmän ja silloin sen luvattiin tulevan USA:ssa myyntiin vielä tämän vuoden puolella.